Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2018 10:14:54 - občan Hurta

průměrná mzda

Nejsem socialista a v žádném případě si nemyslím, že by měli mít všichni stejně peněz, ale co nechápu, proč se neustále uvádí vyšší sazba průměrné mzdy a zároveň roste počet těch, co na ni nedosáhnout. Čím to je? Rostou mzdy jen bohatým? Co navrhujete proto, aby na průměrnou mzdu dosáhla většina? Já sem totiž přesvědčen, že na průměrnou mzdu nedosáhnou ani státní zaměstanci - tím nemyslím politiky, ti mají peněz dost, ale třeba takový zaměstnanec ČP. Nemají ji ani učitelé, zdravotní sestry. A ti by si podle zasloužili nejvíc. Nemyslíte, že je něco špatně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.06.2018 20:51:20 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den, 
pokud se podíváte na data o výši průměrné mzdy podle jednotlivých odvětví, uvidíte, že průměrná mzda rostla ve většině odvětví a nikoli jen v těch, ve kterých je průměrná mzda nejvyšší. Čili není to tak, že by mzda rostla jen těm nejbohatším. Je ale samozřejmě vidět značný rozdíl ve výši průměrné mzdy v jednotlivých odvětvích, což způsobuje, že na celorepublikovou průměrnou mzdu spousta pracujících nedosáhne. 
My jsme v našem programu před volbami do Poslanecké sněmovny přišli s opatřeními, které byly součástí tzv. “daňového balíčku”. Tato opatření mají vést nejen ke zvýšení příjmů všech pracujících, ale má být jejich prostřednictvím docíleno toho, aby domácnostem zůstávalo více peněz v peněžence, např. zrušením daně z nabytí nemovitosti. Zároveň podporujeme růst platů učitelů i zdravotnického personálu.