Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2018 13:58:48 - Damph

Váleční uprchlíci?

EU navrhuje aby na severu Afriky vznikla střediska pro vyřízení azylu kde by se oddělili ekonomičtí migranti od válečných uprchlíků kteří by měli nárok na azyl v Evropě. Ale je toto správné? Když se podíváme tak v Evropě běžně dostávají azyl lidé z Eritreje nebo Somálska. Ale proč jej dostávají když tito lidé v utlaku mohou jít do nejbližší bezpečné země hned vedle - do Etiopie, kde lidé běžně jezdí třeba na dovolenou? Nemyslíte že takovíto lidé v utlaku opovrhují bezpečnou zemí a jdou zkrátka za lepším do Evropy a tím se z nich stávají ekonomičtí migranti? Proč dávat azyl v Evropě lidem kteří jdou přes půl Afriky a přecházejí bezpečné země?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2018 11:33:49 - Ing. Vojtěch Munzar
Vážený pane Černochu, 
Já to vnímám jako pokus zřízením check pointů mimo území EU zmírnit nekontrolovatelné proudy uprchlíků do Evropy. Druhou otázkou je, jakým způsobem bude prakticky posuzováno právo na azyl. Souhlasím s tím, že drtivá většina migrace je dnes ekonomická.