Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2018 8:54:04 - laco

Vedení ČSSD

Advokát Jaroslav Ortman: „ Vnitrostranické referendum, které ČSSD k účasti ve vládě rozpoutala, je pro mne dokladem slabosti současného vedení. Předseda strany má dát hlavu na špalek a má říci jasný směr a cíl. A když se to nepovede, odstoupí. Ale aby si kryl záda tím, že bude vykonávat to, co si odhlasují členové, takového předsedu – pošťáka nepotřebuji. To je fatální chyba.... K čemu potřebuji vedení strany, když se samo neumí rozhodnout, když musí nechat rozhodnout členskou základnu? V tom prohráli všichni. Prohráli štěchovci i hamáčkovci.....Je velká chyba ČSSD, že takové referendum vůbec připustilo. Teď nevím, k čemu členové to vedení potřebují.“ Jak Vy hodnotíte současné vedení ČSSD ve vztahu k prošlému referendum o vstupu do Babišovy vlády?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2018 12:21:06 - Ing. Antonín Seďa
 Předně nemohu souhlasit s advokátem Ortmanem. Stanovy ČSSD hlasování umožňují a pokud si vzpomínám, tak tento prvek přímé demokracie byl použit dvakrát. Poprvé, když se hlasovalo o nominaci M.Zemana a nyní podruhé.Takže s tímto instrumentem problém nemám. Jiná věc je, závaznost referenda a postih těch, kteří se jeho závazností nedrží. A pokud se referendum vyhlásí, tak by měla být dána dostatečná časová lhůty pro argumentaci. Což ani v jednom případě nebylo. Tohle bych spíše zazlíval vedení strany. Ve vztahu k referendu nemám se současným vedením ČSSD problém. Osobně mám problém s některými místopředsedy, zejména z pohledu na Starozákonní Káže vodu a pije víno. Ale jako loajální člen to těmto kolegům rád říkám z očí do očí. Jinak stále platí můj dlouhodobý názor, že jsme do vlády s A.Babišem vstupovat neměli. Pouze čas a výsledky ukáží, zda se mýlím či nikoli. Pro mne osobně je důležitější program a ideály sociální demokracie, než nějaká persona uvnitř strany.