Markéta Kabourková

V roce 2018 kandiduji do Senátu - volební obvod č.74 Karviná
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2018 10:32:47 - kachna-na

Uvědomujete si podstatu problému?

Nemyslíte, že je logické, že na toho, kdo míří vysoko jsou kladeny větší požadavky? A není to tak správné? Ti lidé mají moc a lidé by přeci měli vědět o takových lidech maximum, obzlvášť když jde o veřejné osoby. A že jde o malichernost? To, že je ministryně spravedlosti nečestná osoba, která veřejně lže, vám přijde jako milichernost? Jak ji věřit, že nelže i o svém byznysu s exekucemi a nebude lhát i v jiných zásadních věcech?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.07.2018 16:21:34 - Markéta Kabourková

Kde se volá po odpovědnosti univerzity? Tady se spokojíme, že neměla software. Chudák univerzita! Kde je vyjádření školitele? Jak si paní Malá zvolila téma? Vymyslela ho sama nebo jí ho doporučil školitel? Jak se k původní práci dostala? Podívejte se, v jakém stavu je naše vysoké školství?

Nemám důvod obhajovat paní Malou a taky jsem napsala, že její práce není v pořádku. Jen se problém velmi úzce omezil a neslyšela jsem jedinou otázku na univerzitu. Diskusi o stavu studentů, kteří opouštějí vysoké školy. Přece ten problém je daleko hlubší.

Zatím jsou plné noviny paní Malé! Nevím, odkud jste, ale lidé nemají na vesnicích vodu, mnozí přemýšlí, že koupí dnes pomeranč svému dalšímu dítěti, protože jiné mělo včera. Nebo sportovní kluby čekají na peníze, protože jsou na pokraji krachu. Školy se připravovaly na změnu financování a teď se o rok odloží. Někteří senioři jsou v domovech důchodců ve zuboženém stavu. Ruší se oddělení nemocnic.

Až budou v akademické obci všichni „čistí jako lilie“. Až se nebudou vzájemně připisovat na publikace. Až si nebude rektor sám sobě přidělovat a vyplácet odměny a nebude veřejně lhát. Až akademici nebudou mít své firmy, které obchodují s vysokými školami nebo výzkumnými institucemi, kde jsou zaměstnaní. Až budou vysoké školy přijímat studenty dle jejich znalostí a talentu a ne proto, že budou mít z nich víc peněz. To všechno jsem viděla v přímém přenosu. Vysoké školy mají tzv. třetí roli – společenskou odpovědnost. Vychovávají mladou generaci. Ano, vysoká funkce by měla klást vysoké požadavky. Ale na všech frontách.

Proč se nekádrují ostatní politici? Poslanci, kteří mají zákonodárnou moc? Schvalují zákony. Proto všechno, co jsem uvedla výše, jsem se rozhodla pro kandidaturu do Senátu za lidi ne za stranu.