Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2018 11:39:28 - A.Hampl

práce v parlamentu

Myslíte, že je práce ve sněmovně náročnější než v senátu? Soudím tak podle vyjádření i některých senátorů. A jak je to s platem. Mají senátoři a poslanci stejný plat? A je vždy fixní nebo se odvíjí i od jejich aktivity?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.07.2018 22:52:19 - Ing. Michael Canov
 Dobrý den.Ve sněmovně mají u většiny zákonů tři čtení, v Senátu (s výjimkou vlastních Senátních návrhů) jen jedno. Proto ve sněmovně násobně častěji zasedá plénum. Naproti tomu senátoři musí v mnohem nižším počtu zvládat všechny zákony (zpravodajové atd.), takže je to více samostudia. Výbory a komise zasedají zhruba stejně často. Aktivita v regionu je velmi individuální, obecně si ale myslím, že vyšší u senátorů. Odměnu mají poslanci i senátoři stejnou. Příplatek mají předsedové a místopředsedové výborů a komisí (ve sněmovně i podvýborů) a vedení obou komor - já osobně příplatek nemám.  Jinak je odměna (nikoli plat) fixní bez závislosti  na aktivitě zákonodárců.