František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2018 11:29:15 - A.Hampl

Mládí v politice

Dobrý den, vypadáte hooodně mladý. Je vůbec ve sněmovně někdo mladší než vy? Já vím, že je tam ještě Feri a právě toho řeším. Kubera napsal, cituji: ,,Jak jsem se zmýlil v Dominiku Ferrim. Důvod je prostý, je velmi mladý, a když uděláte z takového člověka poslance, neustojí to." Co si o tom myslíte? Ustojí mladí lidé politiku? Nemůže to dost zásadně pokřivit jejich charakter? Já si myslím, že by měl každý nejdříve řádně dostudovat, pak něco dokázat a teprve pak jít do politiky. Když se stanete politikem moc mladý, úplně přijdete o styk s realitou, protože brzo začnete myslet a jednat jinak a nemáte ani onu zkušenost, jaké to bylo živit se jinak než politikařením - typický příklad byl podle mě Sobotka, ale stačí se podívat i na komunisty, vždyť z nich se stali největší papaláši a už absolutně nedokáží oslovit své dřívejší voliče

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2018 16:15:55 - František Kopřiva
 Dobrý den,

Dominik Feri je zhruba o půl roku mladší, a tedy jsem já až druhý nejmladší.
Podle mě udržení kontaku s realitou a pokřivení charakteru nejsou tolik ovlivněné věkem. Na odtržení od reality má určitě mnohem větší dopad jak dlouho člověk v politice působí. A o pokřivení charakteru, no, o tom asi rozhoduje nejvíce právě samotný charakter. :) Jinak samozřejmě

Obecně se dá říct spoustu variant "Člověk by neměl jít do politiky, dokud...", ať už se jedná o život na venkově, práci u výrobní linky, objem přečtené literatury, počet navštívených zemí světa nebo třeba mluvení světovými jazyky.
Nezpochybňuji, že věkem člověk získá různé životní zkušenosti, které bezpochyby mají hodnotu, ale věřím, že kvalifikovanost na politika není jenom ve věku a že ho dokážu vynahrazovat..

Samozřejmě se setkávám celkem pravidelně s útoky na svůj věk, ale naopak myslím, že to je velmi vhodné zocelování proti třeba tomu zmíněnému pokřivení charakteru. Navíc když člověk napadá můj věk, je to dobré znamení, že diskusi prohrává.