František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2018 10:47:51 - K.Zahradnik

Kde jsou práva dětí?

Kdo vám dává právo zasahovat do práv dítěte a umísťovat je do homosexuálních rodin. Podle jakého klíče budete postupovat u dětí z dětského domova? Bude to za trest nebo za odměnu? Řeknete dítěti, že bylo hodné tak bude mít dva tatínky, nebo naopak zlobilo tak bude mít tátu a mámu? Dále se ptám proč záměrně mystifikujete lidi, když všichni vědí, že ani manželství automaticky neznamená právo na adopci. Pokud biologický rodič řekne ne a o dítě má zájem, tak žádný soud na světě by adopci neměl posvětit ani u heterosexuálního páru. Při debatě o registrovaném partnerství se všichni zaříkali, že nebudou mít další nároky, zaříkali se, že nebudou chtít adopci a uběhlo pár let a je to jinak. Jste jiní, tak jste registrovaní. Pokud vám nějaká práva chybí tak proč neladíte registraci ale chcete se stavět na úroveň "normálních" svazků?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.08.2018 9:05:58 - František Kopřiva
 Uf, to je strašně moc otázek, ale pokusím se na všechny odpovědět.
Dost podobně se dá zeptat, kdo dává právo zasahovat do práva dítěte a dát ho do heterosexuální rodiny, kterou si také nemůže vybrat. Jinak nevím, podle jakého klíče se bude postupovat, ale nevidím důvod, proč by se mělo postupovat jinak než u heterosexuálních párů.
Té otázce s právem na adopci asi nerozumím. Jistěže uzavřením sňatku nemá člověk "právo na jedno dítě od státu", ale lidé v manželství narozdíl od lidí v registrovaném partnerství mají možnost adopce nepříbuzných dětí, například z dětskéh domova. Kde je ona mystifikace?
Dost často se omílá takové to "před lety jste říkali že už nikdy nebudete chtít více", ale zatím nikdo nedokázal předložit nějáký zdroj tohoto tvrzení. Sám jsem se pokusil něco najít a z reprezentantů LGBT komunity nikdo nic takového netvrdil. Spíše naopak se docela opakovala, že to je potřeba postupně.