Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2018 16:58:34 - Jirka K.

Čím vším se živíte?

Jste asistent Janulíka nebo poradce ministra obrany? Nebo obojí? Nevylučuje se to? Neměl by být asistent v práci minimálně tak, jako politik, ne-li víc? Druhá možnost je, že ani oni v práci moc času netráví. A není vás na asistenta škoda?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2018 16:25:46 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Čím se živím....? Ono ani není podstatné, čím se živím já, čím je člověk starší více a více si uvědomuje co je a co není důležité. Takže těch 10 000,- Kč hrubého/měsíc (jako poslanecký asistent) a 300,- Kč hrubého na hodinu práce pro MO pokud jsem o ní výslovně požádán - a to bylo málokdy, by mi možná stačilo. Ale z mých 3 dětí jedno navštěvuje střední školu a druhé základní školu. Takže spíše jde o to čím uživím je. Naštěstí mám šikovnou manželku, takže to zatím jakž takž jde. A začínám zjišťovat, že být v ANO, není zrovna hvězdná reference pro získání nějaké smysluplné, odpovídající práce....Pokud se ale ptáte na skutečnou práci (tu co není na první pohled vidět), tak jsem "ve střehu" v podstatě stále. Aby člověk mohl dělat poradce a někomu něco rozumně "radit", pak ta 1 oficiální hodina "poradenství" vyžaduje skutečné znalosti, přehled, studium, komunikaci s odborníky + sledování trendů v oboru, obecné dění v politice doma i v zahraničí, je potřeba číst a číst (věcné kompatibilní literaturu), zúčastňuji se oborově (obrana a bezpečnost) všech tématických konferencí, seminářů - tzv. "za vlastní", občas něco napíšu. Jinak řečeno - stále se tak či onak snažím věci ovlivňovat - když už to nejde dveřmi, zkouším to oknem. Nebudu hodnotit práci jiných, svou práci, kterou jsem chtěl jako poslanec odvést se mi nepodařilo dotáhnout do konce.Ze zkušenosti výkonu poslaneckého mandátu naprosto jednoznačně tvrdím, že pokud chcete dělat poslance  pořádně (v souladu se slibem občanům), pak není možné vedle toho dělat cokoliv jiného - a stejně to nebude stačit, to totiž není v lidských silách jednoho člověka....víc to nebudu komentovat. Několikrát jsem se veřejně vyjádřil, že plat (odměna) poslance je jedna věc, ale prostředky na zajištění skutečně efektivní, odborně "futrované" práce poslance a jeho poslanecké kanceláře (tedy i možnost odměňovat kvalitní práci kvalitních asistentů) jsou zcela mimo realitu. TO JE ZPRÁV PRO DAŇOVÉHO POPLATNÍKA - pokud chcete kvalitní zákonodárnou práci, bude Vás to vážení spoluobčané stát nějaké peníze. V opačném případě to bude jenom horší . to bez jakékoliv jízlivosti - tvrdím, že pokud se zejména financování práce poslance jako kompelexní služby (nemyslím jeho osobní odměnu) nezmění, pak ve sněmovně budete dále vídat a slýchat to, co tam vídáte a slyšíváte doposud a co je víáce a vcíce než co jinéj´ho takzvaný "bizár".
A jestli je mne na takové ubohé přicmrdávání škoda? - to je především věcí Hnutí ANO2011, jakým způsobem řeší a zajišťuje své personální vybavení - a v této chvíli se odmlčím, protože špinavé prádlo se jak známo pere doma :-).Já jsem bohužel stále velmi nespokojený občan a zůstanu jím do doby, než se věci pohnou k lepčímu :-)