František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2018 6:58:34 - Damph

6 z 10 znásilnění ve Švédsku Neevropani

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/481291-sesti-z-deseti-znasilneni-se-ve-svedsku-dopustili-muzi-narozeni-mimo-evropu.html. Nemyslíte že liberalismus s jakým Piráti ke všemu přistupují, tedy i k migraci, je špatný? Stojí Vám to za ohrožení našich žen?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2018 13:15:14 - František Kopřiva
Dobrý den, 
začnu tím, že nemám rád desinformace. 

a) 823/427 není šest z deseti, ale je to mnohem blíže pěti z deseti (je to zhruba 52%). Ale jsem rád, že si to Novinky.cz uvědomily a nyní už článek říká něco jiného. 
b) Není pravda, že 5 z 10 znásilnění ve Švédsku se dopustili muži narození mimo Evropu, ale že tvoří 5 z 10 odsouzených za znásilnění. To se může zdát jako to samé, ale skutečně není a ti, co psali tento článek, to moc dobře vědí.

Nemyslím si, že je vaše srovnání vhodné. Piráti nepřistupují k migraci ani zdaleka tak liberálně jako Švédsko, které přijalo jen za poslední roky velmi náhle doslova statisíce immigrantů. Klidně s Vámi budu souhlasit, že v takovém masivním množství je velmi snadné nezvládnout integraci a neuhasit problémy, které můžou s imigrací vzniknout. 
Používat tento příklad jako argument pro nepřijímání žádných migrantů a uprchlíků je nejen nesmyslné, ale dovolil bych si tvrdit i hloupé. Když někdo spořádá k obědu 500 ředkviček, tak mu asi také bude špatně, ale používat to jako důkaz, že ředkvičky škodí, není úplně fér.

Zakončím odpověd ještě prohlášením, že si uvědomujeme možné následky nezvládnuté migrační politiky. Ale naopak je potřeba vidět i pozitiva toho, když se to zvládne. Pracovní síla, kulturní obohacování, tolerantnější a otevřenější společnost a také větší důvěra v to, že jestli budeme někdy někam muset utéci my, ostatní nám nezabouchnou dveře před nosem.