František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2018 13:44:36 - Damph

Pirátské vítání

Dobře, tak se shodneme na tom že to Švédsko nezvládlo. Ale proč se Vy Piráti, chováte podobně? Váš šéf pan Bartoš chodí na akce kde se vítá což je v rozporu s jeho slovy že Piráti nejsou vítači. Pan Profant zase říká že migrace je jeden z nejmenších problémů pro Evropu. Co by se asi stalo kdyby tu Piráti vládli - proč by to mělo dopadnout jinak než v onom Švédsku když jste tak liberální, migraci zcela bagatelizujete, a souhlasíte s vítáním?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2018 14:15:27 - František Kopřiva
Nemyslím si, že bychom se my Piráti chovali nebo chtěli chovat podobně jako Švédsko.
Věřím, budete souhlasit, že existuje nějaký mezistupeň mezi premiérovo "Nepřijmeme doslova ani jednoho uprchlíka" a Švédským přijímáním statisíců. Jsme proti Evropským uprchlickým kvótám a toho, aby nám někdo nutil konkrétní. Nicméně na dobrovolné bázi a s řádným azylovým řízením bychom podle mne velmi snadno několik desítek rodin a možná až nízké stovky zvládli, a jsem přesvědčen že by z toho republika nakonec benefitovala. Žádné bezbřehé vítání, ale kontrolovaná a cílená solidarita.

Nevím jestli bych úplně souhlasil s kolegou Profantem, ale určitě bych souhlasil, že jsou větši problémy a že je často migrace zbytečně apokalypticky nafukována. Určitě odmítám tvrzení, že migraci zcela bagatelizujeme. Akorát narozdíl od některých ostatních stran na migraci nestavíme celé politické kampaně.