František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.08.2018 23:45:27 - Wulfgar

Zapálená auta 2

Dobrý den,
dovolím si ještě malou reakci na Vaši odpověď na můj předchozí dotaz. K tomu, že ve Francii se to děje už minimálně od začátku tisíciletí a tudíž to nesouvisí s migrací - nevím, jak jste přišel na tento argument, ale Francie má velké migrační komunity už minimálně od 60.let. Zapálená auta mě pak přijdou jako velmi dobrý indikátor kriminality migrantů (jeden z mnoha), není žádným tajemstvím, že většina zapálených aut je v tzv. no-go zónách, kde si migranti či druhá generace často zapalují i auta svých souvěrců.
K tomu, že chcete data - všechno se dá najít, když se chce :) Problém je, že data tohoto typu jsou ve většině případů zakázána zveřejňovat. Například Švédsko podobné statistiky vedlo až do roku 2005, ukazovaly řádově větší kriminalitu migrantů než Švédů, potom to radši zrušili. Celkově doporučuji podívat se na vývoj kriminality ve Švédsku od 60.-70. let, kdy začli s vítací politikou, velmi zajímavé údaje...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.09.2018 14:01:36 - František Kopřiva
 Dobrý den, 
omlouvám se, ale na toto odmítám přistoupit. Zapálená auta je prostě číslo, které neukazuje na nic. Dokonce jsem si celkem jistý, že Vaše tvrzení o no-go zónách taky není pravda. Případně samozřejmě rád uvidím nějaký zdroj.

Ano, je to možné, že imigranti způsobují více zločinů. Ale existují lidé, akademici, kteří shromažďují veliké objemy dat a pomocí svý znalostí se z nich snaží analyticky dedukovat nějaké tvrzení. Trvá to většinou dost dlouho, stojí hodně peněz, a dává se veliký pozor, aby tvrzení skutečně vycházelo z poskytnutých statistik. Omlouvám se, ale vzít počet zapálených aut a z toho třeba tvrdit, že imigranti způsobují více zločinů, prostě není jak se s čísly pracuje.

A co se týče přístupnosti dat, tak jedna věc je potřeba vědět, a to že po nemalou dlouho dobu se nezaznamenávala etnicita zločince, stejně tak se nikam nepíše, kolikátá generace imigrantů pachatel je. A jestli v současnosti vědomě nejsou data dostupná veřejnosti, tak s tím jako Pirát sice nesouhlasím, ale myslím, že to je právě proto, aby z nich lidé nedělali ukvapené závěry.