František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2018 18:47:04 - knedlík

Piráti u soudu

Dobrý den, Piráti figurovali jako žalová strana v několika kauzám kvůli údajnému plagiátorství. Byly jste někdy z něčeho nezákoného usvědčeni? Pokud se nepletu, soudila se s Vámi společnost Lego- jak to dopadlo? Pak jste také dokonale okopírovali stránky seznamu a na jejich motiv si vytvořili vlastní webovky - proč jste pak přešli na klasický formát webu? A do třetice si pamatuji kauzu ohledně webu sledujseriály.cz. Vyhráli jste tento spor? Stránku totiž nemůžu už najít. Děkuji za případnou odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2018 17:39:31 - František Kopřiva
 Dobrý den,

Je to tak. Myslím že se dá bez nějakého škrobení říct, že autorský zákon provokujeme celkem rádi. Konkrétně to Lego skončilo tak, že jsme byli povinni se omluvit. Kauza seznam.cz mám pocit, že vyšuměla úplně, protože jsme web změnili na současný vzhled, který je o trochu funkčnější, a taky mít vlastní design má zřejmé výhody. Nicméně  A ohledně sledujuserialy.cz to bylo naše vítězství, protože nám soud dal za pravdu, že nezištně odkazovat není zločin. Nicméně v tomto případu také rozhodl, že sice to není zločin, ale jestliže provozovatel webu odkazuje na něco, co porušuje něčí práva, na upozornění by to měl odstranit. Proto web už dnes neběží. Také stojí za zmínku souzení s kapelou Elán, které také vyšumělo, co je spíše zase vítězství pro nás.

Obecně tyto kauzy neděláme pro výhru, ale abychom otevíraly diskusi o podobě autorského zákona. Například ono s Elánem je trochu reakce na to, že do autorského zákon bylo celkem nedávno přidáno, že použití cizího díla je v pořádku v koláži nebo parodii. Je velmi fér to nazvat popichováním autorského zákona. Přesně to děláme.