Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2018 15:02:53 - zum-zumi

platy-druhý dotaz

Dobrý den, obdivuji, že jste se narozdíl od jiných nebál odpovědět. ALE vy máte pocit, že jsou všichni politici vzdělaní lidé? Vždyť někteří se jimi stávají ještě jako studenti. Nemají zatím žádné vzdělání ani praxi. A pak přijde vám fér, že politik má vyšší plat než třeba lékař nebo učitel? Mě je jedno, kolik mají manažeři. Bylo by i jedno, kolik vyděláváte vy, kdyby byly adekvátně ohodnoceni ti, co si to opravdu zaslouží. To je ale cavyků, když se mají zvyšovat platy někomu jinému než ústavním činitelům. PS: Dotazem nemířím proti vám, i když vy jste také neudělal nic pro nápravu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.09.2018 23:20:55 - Ing. Vojtěch Munzar
 Dobrý den, 

znovu bych zopakoval svoji odpověď, že výše platu nesmí být pro politika hlavní, nebo dokonce jedinou motivací. Pokud ale chceme, aby šli do politiky také vzdělaní lidé s manažerskou praxí, potřebujeme jim nabídnout adekvátní podmínky. Samozřejmě, že Parlament je složen tak, jak byl zloven občany. A každý zástupce občanů tam přináší své zkušenosti, své vidění světa a priority. Na diskusi o platech mi vadí nejvíce to, že si o tom máme rozhodovat sami. Měl by fungovat automatismus. Doufal jsem, že to bylo vyřešeno v minulém období, když se platy navázaly koeficientem na průměrnou mzdu (předtím byly zmraženy). Ta ale nakonec rostla více, než se zřejmě předpokládalo, takže i v souvislosti s tím se otevřela opět diskuse o růstu platů. Opravdu mi toto rozhodování není příjemné. Zároveň si ale uvědomuji, že například učitelé nejsou adekvátně ohodnoceni a rád podpořím změnu, která povede ke zlepšení jejich situace.