ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2018 13:08:26 - Tiblochova

ČD-jízdné

Proč nabízí jízdné zadarmo, což je podle mě v kontextu toho, že někde okrádáte cestující na jízdném, paradox? Jestli vás chápu dobře, podle vás je normální, že lidé doplácí na to, že v dané stanici nemají ČD konkurenci? A proč ji nemají? Nebránil tomu snad dříve dosti stát? A proč tedy platíme na ČD i z našich daní? Není to proto, aby bylo mimo jiné možné zajistit spoje za stejnou cenu všude? Nebo to chcete, aby se z těch málo obydlených částí, kde jezdí vlak málo a je drahý všichni odstěhovali nebo je donutit si udělat řidičáky a auty tak znečišťovat životní prostředí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2018 12:53:03 - Dan Ťok

Dobrý den, jízdné nenabízíme zadarmo. Studenti do 26 let a senioři nad 65 let mohou využívat ve vlacích a autobusech slevy ve výši 75 procent z jízdného. Ministerstvo dopravy přirozeně nemůže zajistit, aby měly České dráhy v každé stanici konkurenci. Za mého působení na ministerstvu jsme však zahájili liberalizaci osobní dálkové železniční dopravy a provozovatele státem objednávaných linek začali vybírat v otevřených soutěžích. Ministerstvo dopravy rovněž připravuje tzv. jednotný tarif, který umožní cestovat vlakem na jednu jízdenku bez ohledu na dopravce.

Zdraví DŤ