ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2018 18:14:22 - Doolfy

Změny v dopravě

Vrhnete se také na zpřísnění podmínek pro získání řidičáku? A nemyslíte, že by dopravě nejvíce pomohly kvalitní silnice? Někde jsou třeba i na dnešní velké vozy silnice strašně úzké. A třeba křižovatky, k čemu je možnost odbočit na červenou vpravo, když na to nejsou uzpůsobeny pruhy? je velká pravděpodobnost, že bude stát nějaké auto před vámi, které ale pojede rovně, takže se přes něj nedostanete. A proč jste skptický k blikající barvě na semaforu před tím, než se barva změní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2018 12:49:49 - Dan Ťok

Dobrý den, o zpřísnění podmínek pro získání řidičáku stále uvažujeme. Mohlo by se například jednat o řidičský průkaz na zkoušku, který by platil pouze dva roky. Teprve poté by řidič absolvoval komplexní praktický test. Další ze zvažovaných možností jsou přísnější tresty pro začínající řidiče, kteří by dostávali dvojnásobný počet bodů za přestupky.

Co se týče odbočování vpravo na červenou, jistě se nejedná o zázračný recept na odstranění dopravních zácp. Podle mého názoru je to však jedna z možností, jak plynulost dopravy alespoň trochu zlepšit. O blikající zelené můžeme jistě diskutovat, ale zkoušeli ji třeba na Slovenku a plynulosti dopravy to nijak nepomohlo. Spíše bych proto přivítal dodatkové digitální počítadlo, které ukáže, jak dlouho ještě bude řidič stát nebo jak dlouho ještě může projíždět.

Zdraví DŤ