JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.10.2018 16:49:41 - PotrebujemTatikaZizku

Platy politiků - doplnění

Vážená paní ministrině,

za koho že jste se jako nezávislá dostala do vlády? Nebylo to právě ANO, které až na dva poslance svým zdržením se hlasování, zabránilo v PS projednání zákona, který by zamezil růstu platů politiků o 20%, ve zrychleném čtení a tak jeho platnost od nového roku je vážně ohrožena? Nepamatuji si číslo hlasování ale bylo to koncem srpna. Takže prosím, ukazujte prstem na ANO, pokud zákon nebude schválen a politikům vzrostou platy. Zajímalo by mne tedy Vaše stanovisko k tomuto alibismu ANO ohledně platů a projednání zákona, který dost pravděpodobně nebude projednán včas, aby začal od nového roku platit, a zabránil by 20% růstu platů.

Děkuji a přeji hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.10.2018 6:40:45 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
vůbec mě nepotěšilo, že poslanci nekývli na zkrácení lhůty pro projednání návrhu, který omezuje růst platů politiků. Neukazovala bych zdaleka jen na poslance hnutí ANO, zkrácení lhůty nepodpořila většina stran zastoupených ve Sněmovně. Navíc s projednáváním návrhu poslanci otáleli od samého počátku.
 
I když byl návrh naší vládou schválen už v dubnu, dlouho se jen tak povaloval ve Sněmovně. Teprve v srpnu jej poslanci konečně začali projednávat. Přitom mu už dříve vyjadřovali svoji podporu poslanci napříč politickým spektrem. Takže doufám, že svým slovům dostojí a umožní, aby byl návrh do konce roku schválen.
 
Mějte se hezky.
Alena Schillerová