Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2018 17:00:42 - Olga Jarkovská

Co ČSSD udělala proti lichvě a vydírání statisíců lidí v exekucích?

Dobrý den,
reaguji na odpověď té paní. Já nevím, jestli ona si půjčila, ale vím, že dluhy vznikají i jinak. Pokud člověk nesedí v púarlamentu a za nic mu nejde 70 tisíc každý měsíc, musí se otáčet. OSVČ se dostane díky neplacení faktur jiných, do platební neschopnosti nezaviněně a toto vy jste nikdy neřešili. Vám je jedno, jak se člověk k dluhu dostal a napsali jste amatérský a hloupý a ve světě jedinečný zákon, který podnikatele a živnostníky vysává, díky vašim soudruhům exekutorům, kteří podporují kampaň ČSSD. Jinak byste je tak nehájil. Co jste udělali pro podnikatele od roku 2001? Co vy jste ve vaší vládě vylepšili na zákoně o exekucích? Lžete! Jen lžete a podvodem se dostáváte do vlády, kam nepatříte, protože vás nikdo nevolil. Teď jste ve vládě. Co chcete ulehčit těch statisícům lidí, kteří se brodí v úrocích a poplatcích za exekuce? Co konkrétně uděláte? Jste ochoten na to odpovědět, nebo mě smažete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2018 6:31:19 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, proč bych mazal vaše otázky. Za prvé, nevím jakou máte představu o práci poslance, ale měla by jste si zkusit. To za prvé, za druhé, ČSSD zavedla pro OSVČ daňové paušály, pokud to nevíte a přijala řadu zákonů na podporu podnikání. Nebyli jsme to my, co jsme chtěli EET, ale chtěli jsme registrační pokladny. Za třetí, kde jste vzala, že podporuji exekutory a že nás v kampani podporují. Opak je pravdou. Byla to minulá vláda, která po pravicových vládách upravila zákon tak, že malý druh nemohl narůst tak, aby dlužník přišel o byt či dům. také jsme omezili odměny exekutorů apod. Již jsme psal, že se nepodařilo převést exekutory pod stát, tak jako je to v jiných vyspělých zemích. Ale to nebylo vinou sociální demokracie, ale velké lobby exekutorů v poslanecké sněmovně. Také se nepodařilo upravit regionalizaci exekuční činnosti, opět z důvodu exekutorské lobby v parlamentu. A co se týče mé osoby, na rozdíl od jiných jsem řešil v rámci poslanecké kanceláře řadu exekucí či problémů s dluhy. Lidé často se svými problémy přišli velmi pozdě, až to řešil soud. Jinak nejsem a nikdy jsem nebyl odtržen od reality. Pravidelně jsem navštěvoval podniky v regionu a nejen v něm. Podporoval jsem obory letectví a kosmonautiku, obranný a bezpečnostní průmysl. A to i jako místopředseda Výboru pro obranu či v Podvýboru pro vědu, inovace, letectví a kosmonautiku. Takže prosím, neviňte mě , když o mé činnosti v poslanecké sněmovně nic nevíte. A stačí málo, podívat se na www.psp.cz či na mé webové stránky www.antoninseda.cz.