JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.11.2018 14:52:36 - K.Zahradnik

Platy vrcholných managerů ve státních podnicích.

Vážená paní ministryně,
Za co berou manažéři státních firem miliónové roční mzdy, když tyto firmy vedou ke krachu. U ziskových podniků jako je např. ČEZ nebo Budvar to chápu a možná bych přidal jim i Vám, která máte rezort v pořádku ale proč mají podobné peníze brát ředitelé např. České pošty nebo Českých drah, když jediné jejich umění je vysvětlovat proč to či ono nejde. Pan Gillar přebíral poštu v době, kdy doručovala zásilky do druhého dne, po jeho odchodu nejsou schopni doručit obyčejný dopis do týdne a nyní pokračuje v pražském dopravním podniku, kde již nyní ani neumějí vystrojit nové řidiče do uniforem a budou jezdit v civilu. Na dráze je to podobné, když jsem četl, že po mimořádné události pomáhali hasiči přemístit padesát cestujících Západního expresu do náhradní soupravy tak jsem si vzpomněl na svoje mladá léta, kdy vlaky měly jedenáct vagónů a lidi stáli v uličkách. Nechci řešit uvedené problémy ale ptám se, proč mají tito lidé brát milióny a ještě se jim bude přidávat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2018 7:27:06 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

Dobrý den,

i státní podniky a společnosti potřebují přitáhnout kvalitní manažery. Proto je nezbytné, aby dokázaly v odměňování vedoucích pracovníků držet krok se mzdami v soukromé sféře. To, jak se jejich manažerům daří naplňovat stanovené cíle, se samozřejmě pozorně sleduje. A mohu Vás ujistit, že u podniků v působnosti Ministerstva financí dochází k tomu, že v případě neplnění cílů je manažerům snížena pohyblivá složka a odměna jim není vyplacena v plné výši.

Se srdečným pozdravem
Alena Schillerová