Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.11.2018 13:45:32 - Radas

ČSSD zavinila sebevraždy a předlužené občany v ČR a měla by pykat

Pane Seďa, děkují Vám za odpověď, kterou jsem Vám položil 9.11.2018. Můžete mi vysvětlit Vaší poslední větu odpovědi? SPOJOVAT DLUH SOCIÁLNÍ DEMOKRACIE S PROBLÉMY , KTERÉ MAJÍ LIDÉ S EXEKUCEMI, JE NEJEN ZAVÁDĚJÍCÍ, ALE I SPROSTÉ. V čem je to podle Vás sprosté? Copak jste nadlidé? Že se zaplacení provize panu Altnerovi vyhýbáte od roku 2000 a to je normální? Každý občan, kdyby tak dlouho dlužil, je už dávno bezdomovec. A vymlouvat je na špatné exekutory je také krátkozraké. Kdo vytvořil exekutorům zákony? Posledních dvacet let patříte mezi nejsilnější strany v Parlamentu ČR, kde se připravoval a schvaloval Exekuční řád a všechny zákony ohledně průběhu exekucí v ČR. Máte na rukou krev za tisícovky lidí, kteří nevydrželi nátlak soukromých exekutorů podporovaných státem a vzali si život. Kde stát podporuje lichvu v navýšení exekucí v zájmu exekutorského loby proti občanům ČR.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.11.2018 7:48:12 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím, že legislativa v rámci exekučního řízení zaspala, ale o příčinách jsem psal v minulé odpovědi. Je však třeba nezaměňovat příčinu za následek. Přece příčinou exekucí nebyla legislativa, ale buď nějaký dluh či půjčky, které se nesplácely. Proto nemohu souhlasit s tvrzením, že někdo z politiků má na rukou krev těch, kteří nevydrželi nátlak exekutorů. jak píšete. Ale souhlasím s tím, že se dluhy mají splácet a pokud tomu tak není, pak by měly soudy rozhodnout. A to je právě rozdíl mezi dluhem ČSSD a dluhem, který vymáhal exekutor. Celá kauza Altner je totiž v moci soudní a nikoliv exekutorské. Ta by mohla nastoupit až v případě, že by soud rozhodl v neprospěch strany a ty by nemohla či nechtěla zaplatit. Ale jak jsem psal v minulé odpovědi, ČSSD má částku v úschově u notáře, takže ani v tomto případě exekuce nehrozí. To, že stát za vlád pravice neupravil zákony, týkající se exekutorů, bylo chybou. Teprve za vlády B.Sobotky se upravily nejen zákony, ale i způsoby vymáhání, možnost osobního bankrotu apod. Tohle byly pozitivní změny, i když připouštím, že pro mnohé spoluobčany přišly velice pozdě. Ale znovu připomenu, že lichvu v rámci půjčování peněz za nekřesťanský úrok má a měla v rukou ČNB. Pokud nekonala, pak je spoluodpovědná za tuto situaci. A co se týče politiků, pak v drtivé většině jsou na straně věřitelů a nikoliv dlužníků. A to je myslím správný postoj. Jinou věcí je dohled nad spravedlností a postihy těchto dlužníků. Ale jak jsem již psal, v současné době jsou tyto excesy již napraveny a další úpravy se připravují.