Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2018 10:04:42 - RNDr. Ivan Vašina

ČSSD je ve vládě a ignoruje dál nelidský způsob exekucí v České republice

Dobrý den,
četla jsem si vaše odpovědi na dotazy občanů kolem exekucí. Musím vyjádřit opravdu zhnusení na d vaší stranou, jak se vyhýbáte odpovědnosti za smrt sebevrahů, kteří se zabili díky vašemu zákonu, který schválila vláda Miloše Zemana, tedy ČSSD v opozičnbí smlouvě s ODS a dnes to táhnete v ODS v koalici. Odpovězte mi, prosím. Proč vaše strana je ve vládě a nic nedělá proti exekutorům a lichvě a soukromým vymahačům, kteří denně ničí zdraví a životy statisíců českých občanů a vy a ODS jste hlavními viníky. Proč nic neděláte? Proč nemáte žádné návrhy změn zákonů a problém exekucí zcela ignorujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.11.2018 10:17:22 - Ing. Antonín Seďa
 Pane doktore, to je dotaz na současné poslance a vedení ČSSD. Já již přes rok poslancem nejsem a nejsem ani v žádné funkci ČSSD. Když jsem byl zvolen v roce 2002 poslancem, tak jsem v rámci své poslanecké kanceláře řešil řadu exekučních problémů spoluobčanů. Upozorňoval jsem na stav, kdy si exekutorská komora dělala co chtěla. Problém byl v tom, že těch případů tehdy bylo málo nebo se spíš o nich až tak nevědělo. Proto řada politiků tyto problémy brala na lehkou váhu. Pak následovalo 8 let vád pravice a vlády J.Rusnoka. Opět přes řadu upozornění se nic nedělo. teprve za vlády B.Sobotky se ledy pohnuly a legislativa se upravila tak, aby k těm excesům nedocházelo. Opět musím zdůraznit, že po celou dobu jsem usiloval, aby exekuce řešili státní úředníci či exekutorské soudy. Ale tehdy a zřejmě ani dnes k tomu není politická vůle. Nevím, ale sociální demokracie je dnes v menšinové vládě s ANO 2011 a nikoliv s ODS. To jste si popletl, protože ČSSD nebyla nikdy ve vládě s touto pravicovou stranou. A také nemohu souhlasit s vaším názorem, že sociální demokracie nic proti soukromým vymahačům, excesům exekutorů či lichvě nic nedělá. Upozorňuji, že je to nezávislá ČNB, která má povinnost dohlížet na poskytování finančních služeb.