Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.11.2018 16:58:11 - laco

Přestávám se v tom orientovat

Podle informací České televize dospěli členové horní komory v závěru, že by Babiš neměl být premiérem, dokud se kauza Čapí hnízdo definitivně nevyřeší. Pro toto stanovisko hlasovali i senátoři ČSSD. Jsem z toho trochu na rozpacích. Co vlastně chce ČSSD? 1. Být ve vládě ANO vedené A. Babišem; 2. Být ve vládě ANO bez A.Babiše - nepřijatelné pro ANO, nereálné; 3. Odejít z vlády, být v opozici a umožnit Babišovi vytvořit menšinovou jednobarevnou vládu doplněnou odborníky a podporovanou SPD a KSČM; 4. Svrhnout Babišovu vládu, vyvolat předčasné parlamentní volby, ve kterých se ČSSD nepřehoupne přes 5% a vytvořit si tak přinejmenším osmiletý prostor na konsolidaci strany. Nebo snad ČSSD, rozdílnými stanovisky vedoucích činitelů, sleduje jiný cíl, občanům neznámý?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.11.2018 6:11:04 - Ing. Antonín Seďa
 Předně, ČSSD již nemá většinu v Senátu, takže i když senátoři podpořili návrh usnesení ODS, tak to neznamená, že nevědí, co chtějí. Pokud si vzpomínáte, tak senátoři za ČSSD varovali před vstupem sociální demokracie do vlády, a to právě z důvodu trestně stíhaného premiéra. Dnes se ukazuje, že měli pravdu a že kauza Čapák je daleko složitější, než by se zdálo. Ale hlavním důvodem přijetí tohoto usnesení je reálná obava, že pan premiér zasahuje do vyšetřování. A to je největší problém. Jinak řešení vedení ČSSD navrhovalo. Pan A.Babiš musí odejít a vláda se sestaví na stejném půdorysu s tím, že předsedou vlády bude jiný člen ANO 2011. A na rozdíl od pana prezidenta, který stále nevidí či spíše nechce vidět problém v A.Babišovi, já i další sociální demokraté v tom problém vidím. Opravdu nevím co se musí ještě stát, aby to voliči ANO 2011 a jejich podporovatelé konečně pochopili.