Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.11.2018 15:05:43 - laco

Jen ti mrtví tam zůstanou

Od roku 2015 bylo v Afghánistánu zabito 28 529 příslušníků afgánské armády a policejních sil. Uvedl to afghánský prezident Ašraf Ghání a prolomil dlouhé mlčení o množství afghánských ztrát. Od 9. do 15. listopadu listopadu tohoto roku bylo podle listu The New York Times zabito 242 členů afghánských ozbrojených složek. Deník spočítal, že za poslední dva roky v Afghánistánu v průměru umírá 25 afghánských policistů a vojáků denně, což znamená 175 týdně a přes 9000 za rok. Pochopil jsem správně, že toto je ta demokracie a svoboda, kterou do Afghánistánu přinesly USA a další státy NATO? Z Afghánistánu vojska USA a dalších států NATO vyžene Tálibán tak, jako to udělal Vietkong ve Vietnamu. Jen ti mrtví tam po vás zůstanou. Bylo dosaženo cíle?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2018 11:25:04 - Ing. Antonín Seďa
 Zřejmě jste opravdu nic nepochopil. V současné době je zahraniční mise a to nejen členských zemí NATO misí monitorovací a výcvikovou. A je to dáno smlouvou se současnou legitimní vládou Afghánistánu. Pro je afghánská vláda zodpovědná za bezpečnost vlastní země, proto se cvičí ANA a ANP. Z tohoto pohledu se nelze divit vysokým ztrátám příslušníků afghánských bezpečnostních sil. Je ovšem třeba dodat, že většina afghánských policistů a vojáků zahynulo při teroristických útocích a že tito příslušníci jsou v hledáčku Talibanu. Podle mého názoru cíle nebylo dosaženo, pokud za cíl budeme požadovat nastolení míru a zajištění bezpečnosti Afghánců. Bez toho nebude moci vzrůstat ekonomická, politická i společenská úroveň. A o to zřejmě jde Tálibům v jejich boji.