Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2018 11:04:28 - laco

To nám to rezonuje

Tereza Spencerová: „Jen USA a Ukrajina hlasovaly proti rezoluci na VS OSN… o „boji proti glorifikaci nacismu, neonacismu a dalších praktik, které přispívají k podněcování současných forem rasismu, rasové diskriminace, xenofobie a související netolerance“… mimochodem, celá EU včetně ČR se zdržela… že by jen proto, že rezoluci předložilo Rusko?... jinak, PRO bylo 130 zemí světa“ Jak Vy byste okomentoval podporu nacismu a neonacismu ze strany USA, Ukrajiny a potažmo celé EU včetně České republiky a to v souvislosti s tím, že celý ostatní svět (130 států) pro tuto rezoluci hlasoval? Bývalý šéf jedné z izraelských tajných služeb, Jakov Kedmi, nedávno prohlásil, že celá Evropa má fašistické a nacistické kořeny. Zdůvodnil to tím, že až na vzácné výjimky všechny státy Evropy ve 2. světové válce v o j e n s k y podporovaly nacistické Německo a fašistickou Itálii (např. Polsko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Francie, Řecko, Španělsko, Belgie atd.). Nerezonují výše uvedené skutečnosti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.11.2018 13:41:10 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, jaké znění rezoluce VS OSN obsahovala. Česká republika a další země Evropy poznaly na své kůži zločinnost fašismu a nacismu. To, že někde fašismus a nacismus vznikl ještě neznamená, že v dané zemi jsou stále fašistické či nacistické kořeny. Je to podobné s komunismem. Naše země má jako součást trestního práva trestný čin propagace fašismu a komunismu, takže z historického i současného pohledu nevidím žádný problém. Je však třeba zdůraznit historickou zkušenost, že demokracie vždy tahala za kratší konec provazu před autoritářskými tendencemi. Vždyť z takových tendencí a později vlád vznikly režimy, které doprovázaly zločiny proti lidskosti. Možná, že máte pravdu v tom, že výsledek hlasování ovlivnila důvodová zpráva představitele Ruské federace. Ale to bych již spekuloval. Jinak jsem přesvědčen, že naše země i státy Evropské unie jsou státy demokratickými, které boj proti fašismu, nacismu, neonacismu či xenofobii potírají. A to na rozdíl od zemí, které sice hlasovaly pro rezoluci, ale kde existují formy rasismu, rasové diskriminace, netolerance apod.