Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2018 9:47:08 - wokoun

Vážený pane inženýre,

nestačím se divit, jak jste se stal najednou odvážným politikem a zároveň kritikem. V minulém období Parlamentu jste seděl, když jste utvořili koalici ANO hnutím pana Babiše. Nyní v Parlantu nejste, ČSSD uzavřelo znovu koalici s ANO a vše je podle Vás špatně. Mám tomu rozumět tak, pokud by Vás voliči zvolili do Parlamentu, byla by koalice v pořádku ? A za druhé. Vy neuznáváte presumpci neviny ? Je mi jasné, že v nynější situaci si postavit proti sobě novináře, by pro ČSSD byla jasná sebevražda, nicméně slušnost by měla být vizitkou každého politika, nejen Babiše, protiže i ČSSD má své kauzy a jsou to opravdu velké kauy, viz OKD. Proč mlčíte o nich ? To schválně zapomínáte na nedořešené kauzy ČSSD ? Nebo co taková účelová kauza paní Jourové a dalších ? Kde byla morálka ? Bůh s Vámi a nic ve zlém.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.11.2018 10:45:05 - Ing. Antonín Seďa
 Není rozdílu v tom, zda sedím či nesedím v parlamentu. Vždy jsem byl odvážný a vždy jsem kritizoval nejen koaliční partnery, ale i naše ministry, pokud nekonaly dle našeho programu. Ale situace po volbách v roce 2013 byla jiná. Voliči rozhodli, že si přejí vládu ČSSD, ANO 2011 a KDU-ČSL. Nic mi nebylo platné, že jsem marně varoval v předvolební kampani vůči A.Babišovi a ANO 2011. Opravdu si myslíte, že voliči, kteří nám dali výprask ve volbách v roce 2017 i v letošním roce, si přejí, abychom seděli ve vládě? Já si to nemyslím a jsem přesvědčen, že ČSSD měla být v opozici. Já jsem v referendu hlasoval proti vstupu sociální demokracie do vlády, ale jsem loajální a také jsem uznal, že členové rozhodli jinak. To ovšem neznamená, že když vznikne další kauza či se zjistí dodatečné informace ke kauze Čapí hnízdo, že budu nekritický a že nemohu vyjádřit svůj názor. Takže dle mého názoru by bylo v současné době, aby A:Babiš odešel z vlády a ANO 2011, jako vítěz voleb by navrhlo, po dohodě s prezidentem, jiného premiéra. Je to nejen logické, ale i slušné ve vztahu k rodině A.Babiše i k probíhajícímu vyšetřování. Nevzpomínám si, že by například někdo z vlády za ČSSD byl vyšetřován v kauze OKD či v jiných kauzách. A co se týká kauzy paní Jourové, tehdy členky ČSSD, tak to byla ze strany nejen médií, ale i vyšetřovatelé účelová kauza. Tak jako kauza Kubiceho zprávy či kauza těžby lithia. Ale na tyto kauzy doplatili nejen samotní členové ČSSD, ale zejména sociální demokracie. Jinak souhlasím, že morálka by měla stát nad politikou.