Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.11.2018 19:32:20 - frantanov

v odpovědi na problémy ukrajiny uvádíte, že jsou způsobeny taktéž

zvyšováním cen ropy a plynu.
Za jakou cenu myslíte, že byl plyn a ropa prodáván dříve? Bylo prodáváno za nižší cenu než na světových trzích. Nyní, když Rusko požaduje za ropu a plyn ceny jako od každého jiného odběratele, tak to nazýváte zvyšováním cen?
Možná by USA, nebo Saudská Arábie dodávaly ropu a plyn za nižžší ceny než na světové trhy, tak proč to nedělají?
Apropó, kdy budou uvaleny sankce na Saudskou Arábii za vraždu novináře? Nebo se měří dvojím metrem? Vražda je vražda.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2018 6:14:40 - Ing. Antonín Seďa
 Ano, vražda je vražda a vraždy jsou vraždy. Ovšem uvalení ekonomických sankcí vůči Rusku je z důvodu porušení mezinárodních dohod. A pokud EU tyto sankce prosadí i vůči Saudům, tak se jistě ČR připojí. A co se týče ropy a plynu, tak ty nízké ceny byly z důvodu tranzitu přes Ukrajinu. Když teď má RF možnost dodávek jižní a severní cestou, pak se ceny zvýšily. A že toto zvýšení bylo i z důvodů politických, snad víme všichni také. Vždyť ekonomika je dnes účinnější nástroj na prosazení politických cílů než ozbrojený konflikt. Ukončení studené války a rozpad SSSR to jasně ukazuje. Ti, kdož nemají potřebnou ekonomickou sílu, tak chrastí zbraněmi. Příkladem je Rusko či Severní Korea. Ale existují země, které jsou nejen ekonomicky, ale i vojensky silné. A to jsou USA, Velká Británie či Kanada.