Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.11.2018 16:38:48 - laco

A jak ocení práci politiků ČSSD voliči?

Jan Scheider, bezpečnostní analytik: “Nehlasovat pro vládu, v níž jsem – to je pubertální poťouchlost. Soc-dem nejde do rizika, nemá názor, nemá tvář. Jen se třepe jako krysařík, ze všech stran jde na ní hrůza. Snaží se nepřivodit předčasné volby, protože to by se nad ní už zavřela voda.... Myslím, že se soc-dem zachovala pudově, nejde jí už o nic jiného, než o sebe – čili je na nejlepší cestě do nebytí. Kdo potřebuje politiky, kteří se starají hlavně o sebe? Kdyby se politici soc-dem nadechli a začali se prát s činy vysloveně zlými, které se vyskytují na naší politické scéně a ve společnosti vůbec, ať už je jejich původcem kdokoliv, mohli by se stát zajímavými. K tomu by ale museli mít koule.“ Takto ocenil práci politiků ČSSD bezpečnostní analytik. Voliči však oceňují práci politických stran ve volbách. Jak, dle Vás, ocení voliči práci politiků ČSSD v blížících se volbách do Europarlamentu, kde ČSSD obhajuje 4 mandáty?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2018 8:16:25 - Ing. Antonín Seďa
 Předně bych chtěl říci, že s panem Scheiderem souhlasím, ale jen částečně. Když se podívám do minulosti, pak to byla ČSSD, která v koaliční vládě s ANO 2011 a s KDU-ČSL řešila problémy, které tu zanechaly pravicové vlády. Množství věcí se dalo do pořádku, zvýšily se platy , důchody, minimální mzda apod., ale sociální demokracie to odnesla ve volbách. Je možné, že lidé od ní očekávali více, ale političtí analytici se spíše kloní k názoru, že to bylo špatné PR strany, které ji dohnalo k takovému volebnímu propadu. Celý mediální prostor totiž nebyl o úspěších vlády pod vedením ČSSD, ale o ministrovi financí, který peníze sehnal a pak, když byl po právu vyhozen z vlády, nenechal na ČSSD niť suchou. K tomu útoky pana prezidenta a máme vymalováno.  Mediálně nafouknuté kauzy nelegální migrace, lithium a reorganizace policie určitě přispěly k propadu voličské přízně. Sociální demokracie má svoji analýzu příčin prohry, ale dle mého názoru a tady souhlasím s bezpečnostním analytikem, neřeší příčiny volebních proher. Takže osobně si myslím, že dojde k volebnímu neúspěchu i v nadcházejících se volbách do Evropského parlamentu. Můj odhad je zisk maximálně jednoho či dvou křesel, pokud se v náladě voličů nic nezmění. Dlouhodobě tlačím na vedení sociální demokracie, aby řešila skutečné a nikoliv zástupné problémy této země. Například nedostatečný růst životní úrovně seniorů, zdravotně postižených, nedostupné bydlení či pomoc rodinám s dětmi.