Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2018 13:01:32 - Bc. Lucie Voborníková

Strana se 7,27 % ve volbách je ve vládě - proč?

ČSSD dostala ve volbách jen 368 347 hlasů z celkových 5 094 633 lidí, co šlo k volbám a přes tři miliony voličů zůstalo doma. Jestliže jste nevyhráli volby, proč se cpete do vlády? Připadá vám normální ignorovat vůli voličů, kteří chtěli ve vládě ANO a SPD a ne ČSSD? Víte, že porušujete Ústavu a vůbec nerespektujete volby? Odejděte!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.11.2018 13:38:21 - Ing. Antonín Seďa
 Docela se divím, že vysokoškolsky vzdělaný člověk nezná Ústavu ČR, ani volební zákony. To, že někdo vyhraje či prohraje volby ještě neznamená, že někoho zradil či porušuje ústavu tím, že je ve vládě či naopak, že v té vládě není. Vzpomeňte si na vítězství ČSSD pod vedením Jiřího Paroubka, pak se ale sociální demokracie ocitla v opozici. Prostě sestavení vlády, která by měla mít většinu či alespoň , jako v tomto případě, většinovou podporu v poslanecké sněmovně, je věcí vyjednávání. Však také ANO 2011 po volbách, jako pravicové hnutí, preferovalo spolupráci s pravicovou ODS. A osobně si nemyslím, jak znám programové priority SPD a jak znám skutky Tomia Okamury, že by to byl lepší partner pro Andreje Babiše. A on si to naštěstí uvědomil, protože pak by musel měnit zahraniční politiku České republiky. Na straně druhé já jsem jako sociální demokrat nehlasoval pro vstup ČSSD do vlády, protože mám negativní zkušenosti s populistickou a PR politikou A.Babiše a reprezentantů ANO 2011. Káží vodu, ale pijí víno. Poslední událost a to navýšení rodičovského příspěvku o 80 000,-Kč od ledna 2020 jasně ukazuje, jak ANO 2011 mistrně využívá svá média. Prostě, ANO 2011, jako pravicové uskupení, nechtělo nejprve vůbec nic navyšovat, aby pak paní  ministryně  shrábla úspěch pro sebe a své hnutí. Tomu se říká oportunní a populistická politika. Osobně si nemyslím, že volič musí mít vždy pravdu. Tak jako ji nemá, když důvěřuje A.Babišovi či T.Okamurovi.