Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.11.2018 12:17:33 - laco

Naivní a nesvéprávní

Jan Campbell: „Probíhající 4.Rusko – Britské obchodní fórum. Podle GŘ společnosti Fos Agro, Andreje Gurjeva, který se účastní fóra, se objem obchodu za půl roku 2018 zvýšil o18,7% a nesurovinový export se zvýšil více než 1,5 krát. To vše a více, nehledě na sankce, politickou situaci, vztah mezi RF a UK.“ USA a EU vyhlásí sankce, které my dodržujeme, přestáváme s Ruskem obchodovat a oni vesele navyšují obchodování s Ruskem. A to nejen Velká Británie, ale i Německo, Francie a i samotné USA. Obdobně jsme přes lidská práva dopadli v oblasti obchodu se zbraněmi. Kam jsme je přestali dodávat, tam je začali dodávat naši západní spojenci. Nezdá se Vám, že nás naši západní spojenci opětovně (viz. Mnichov) udělali naivními a nesvéprávnými ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.11.2018 6:31:47 - Ing. Antonín Seďa
 To, že dnes ovládá politiku ekonomika je realita a i naši politici by si tuto realitu měli uvědomit. Na straně druhé Česká republika by měla být loajální s rozhodnutím mezinárodních organizací, jehož je členem. Takže otázka ekonomických sankcí je věc politická, jako reakce na věci, které RF provedla. Osobně bych si raději než ekonomické sankce, které dopadají negativně na obyvatele nejen Ruska, ale i České republiky, představil sankce vůči těm politickým a jiným reprezentantům, kteří porušení mezinárodních dohod zavinili. Opravdu nelze ustupovat zlu, to se v minulosti nikdy  a nikomu nevyplatilo. A co se týče ekonomiky Ruska, je zřejmé, že se export RF obrátil na jiná teritoria než na ta, která používají sankce. Na straně druhé, Velká Británie, ale i USA a jiné země, často obcházejí tyto sankce přeprodejem zboží třetím osobám či k obchodu využívají své pobočky mimo Evropskou unii. A co se týče právního postavení naší země, tak nám žádné ekonomické sankce nikdo nenadiktoval. Svobodně jsme se pro ně rozhodli, a to nás činí svéprávnými členy a dle mého názoru je dobře, když na porušování mezinárodního práva reagujeme. Vždyť naše země má na porušování mezinárodního práva své vlastní negativní zkušenosti.