Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2018 17:29:44 - laco

Diktátor a tyran Orbán? Nacistická říše v Maďarsku? Pro Česko televizi ano.

V souvislosti s návštěvou premiéra Maďarska v České republice nám předložila Česká televize hodnocení premiéra Orbána i samotného Maďarska a to slovy aktivistky Kateřiny Turečkové, která divákům sdělila , že premiér Orbán je diktátor a tyran. Volby v Maďarsku dle aktivistky byly zmanipulované, všude v Maďarsku je strach a nejistota. Dle ní se jedná o normální počátek další nacistický říše. S ohledem na skutečnost, že tyto názory veřejnoprávní ČT nijak nerozporovala, lze soudit, že se ČT s těmito názory ztotožňuje. Jaký je Váš názor na současné Maďarsko a premiéra Orbána a dále jaký máte v této souvislosti názor na objektivní informování veřejnosti ze strany veřejnoprávní České televize. P.S. Své názory musí premiér Maďarska sdělovat občanům ČR prostřednictvím soukromé TV Barandov, nic nového, prezident České republiky taky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2018 9:02:17 - Ing. Antonín Seďa
 Předně nemyslím si, že televize Barandov je objektivnější než veřejnoprávní TV. Takže důvody, proč vystupuje pan prezident Zeman a premiér Orbán v soukromých televizích vidím spíše proto, že se neshodli na formátu vysílání. Slyšel jsem kritiku na výše uvedený pořad, přesto, tak jako v životě, není nic jednoznačné. Já mám informace od opozičních socialistů, že V Maďarsku není vše tak, jak by mělo být. Že volby byly manipulované a že populismus v maďarské politice převažuje. Je to i o vlivu médií či omezování občanské společnosti. Přesto bych netvrdil, že je v Maďarsku nějaký náběh fašismu či , že je premiér Orbán diktátor. To, že se posilují prvky autokratického vládnutí je věc jiná a je viditelná i v jiných evropských zemích. Souhlasím s názorem, že by jakékoliv vysílání mělo být vyvážené, ale podle zveřejněných informací premiér Orbán odmítl ve veřejnoprávní televizi vystupovat. To také nesvědčí o demokratickém a rovném přístupu. Z pohledu ČT mám dlouhodobé výhrady v tom, že se poněkud více prosazují pravicové a nikoliv levicové názory a že schází starší redaktoři, kteří by pozice mladých vyvažovali. Jinak já docela dost sleduji ČT24 a tam považuji informace za docela vyvážené. Ale obecně platí, že kdo chce kritizovat,tak si důvod vždycky najde. A platí to i ve vztahu k médiím. Mně se například vysílání televize Barandov nelíbí, takže jsem ji přestal sledovat. To je strašná výhoda demokracie, že si může kanály na své televizi vybrat.