ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.12.2018 14:18:52 - fifaak

Prč je ředitel ŘSD stále ve funkci ?

Dobrý den pane ministře.Jak je možné,že jste doposud neodvolal ředitele ŘSD za nevymáhání dodržování smluv ohledně D1 ? Pochybuji,že o tom co se měsíce děje na D1 ředitel nevěděl,musel vědět o tom,že nastanou problémy nedodržováním termínů stavební firmou a nejednal nápravu.Pokud o tom nevěděl nemá v této řídící funkci co dělat a v případě,že věděl tak tam také nemá být z důvodu neschopnosti.Pane mistře trvám na odvolání ředitele ŘSD a osob zodpovědných za současný stav na D1.V případě,že je neodvoláte požaduji Vaše odstoupení z postu ministra. S pozdravem Oslanec

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.12.2018 13:21:19 - Dan Ťok

Dobrý den, práce na modernizaci úseku D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem začaly na jaře letošního roku a už v létě jsme zaznamenali určité zpoždění. Nebyl to však jediný úsek, kde k němu došlo. ŘSD v takových situacích okamžitě vstupuje se zhotovitelem v jednání s cílem dosáhnout nápravy. Ve všech případech, kromě jednoho, k dohnání skluzu také došlo. S konsorciem firem, které pracovaly u Humpolce, bylo jednání bezvýsledné. K samotným sankcím ale může ŘSD přistoupit  teprve v okamžiku nesplnění určitých - ve smlouvě stanovených milníků stavby a nikoli ve chvíli, kdy se domnívá, že je zhotovitel pravděpodobně nestihne. Vypovězení smlouvy navíc nelze považovat za ideální řešení, neboť vždy představuje zdržení stavby jako celku. Je nutné připravit novou soutěž a soutěžit nového zhotovitele. Pro řidiče to znamená prodloužení uzavírek, a proto se vždy nejprve snažíme zhotovitele donutit k tomu, aby splnil, k čemu se zavázel.

S pozdravem DŤ