Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2018 8:10:08 - Damph

Globální pakt schválen

Pane Chalupo, proč děláte asistenta panu Janulíkovi když tento pán zrazuje národ? On výslovně odmítl 4. prosince jednat o postoji vlády k duhému Globálnímu paktu. A ted byl tento pakt schválen. Má cenu být u někoho koho nezajímá tak důležitá věc? Neodejdete k někomu jinému?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.12.2018 14:57:07 - Ing. Bohuslav Chalupa
Dobrý den. Vzhledem k tomu, že jsem měl tu čest být po 4 roky neositelem mandátu poslance PSP ČR, vím, že vzdorovat nebo se postavit proti názoru vlastního poslaneckého klubu chce jistou dávku odvahy, hlubokých znalostí řešené problematiky a je to velmi, velmi nepříjmené a kontroverzní - i v tom smyslu, že můžete ohrozit i svou vlastní politickou kariéru. Pana poslance Janulíka odmítám jakkoliv soudit - jednak je to jeho vlastní odpovědnost a jeho kompetence hlasovat či nehlasovat (proto si ho občané zvolili) a jednak nevím, jaké byly souvislosti a co rozhodnutí takto hlasovat předcházelo. To že byl tento "druhý" (on je to alespoň v mém chápaní, jeden jediný pakt) pakt ze strany ČR schválen, to vnímám jako něco zcela nepochopitelného a v rozporu s tím, jak se doposud ČR stavěla k celé problematice nelegální migrace (mezi řádky rozšiřováním vlivu Politického islámu v našem prostředí) - řekl bych, že ze strany ČSSD ministra zahraničních věcí až vlastizrádné (v mém soukromém právně laickém chápaní kontextu). Své názory k této nanejvýš zásadní problematice - migraci a Politickému islámu - vyjadřuji zcela otevřeně a často jak zde na PL, tak i na svých facebookových stránkách - a stejně tak jako každý jiný člověk (poslanec) si i já nesu svou odpovědnost za to, co říkám a jak konám - a za to se nestydím, naopak.A pokud jde o to, proč dělám asistenta poslance a proč právě panu poslanci Janulíkovi? Protože je to můj dlouholetý přítel, stranický kolega, férový chlap....a také proto, že mne politika skutečně zajímá a protože mám takto alespoň minimální šanci (nicméně - upřímně - řádově přece jen větší šanci než jiný smrtelník z ulice) ovlivnit některé důležité věci, například v oblasti obrany a bezpečnosti - alespoň....