Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2018 22:44:11 - laco

Kradlo či odklánělo se za dob vlád ODS a vlád ČSSD více než dnes za vlády ANO?

„Jsem navíc přesvědčen, že v současné době za vlády premiéra Andreje Babiše se krade podstatně méně, než se kradlo za těch minulých vlád,“ domnívá se Jiří Čunek, lidovec, hejtman a senátor. „Cokoliv tato vláda udělá, bude považováno za změnu, která je vyvolána ochranou premiéra. To je také podstata toho, proč obvinili mě, nebo nyní Babiše, aby pořádky v České republice, ona zlodějina, která tu byla, a řekněme i vztahová korupce a zvýhodňování některých skupin, aby tady fungovalo dál,“ pokračuje dál ve svých tvrzeních Čunek. Ztotožňujete se s tvrzením senátora a hejtmana Jiřího Čunka v tom, že dosavadní koaliční vlády, vedené buď ODS nebo ČSSD, vytvářely podmínky pro odklánění či rozkradení tehdejšího národního majetku, např. OKD Ostrava, Mostecká uhelná, SONP Kladno, Let Kunovice, Přerovské strojírny Přerov, Agrokombinát Slušovice atd., atd.?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.12.2018 6:34:04 - Ing. Antonín Seďa
 Je třeba oddělit privatizační zlodějinu za doby vlády pravice, kdy se "zhaslo", aby se vytvořila vrstva pozdějších oligarchů. Mimochodem do této skupiny oligarchů patří i současný premiér, který se na privatizaci bez práva podílel také. Takže vámi uváděné příklady patří skutečně do tohoto "privatizačního" období. Pokud tedy chceme mluvit o zlodějích či korupčním chování, pak je třeba jít na konkrétní kauzy, při kterých byli lidé skutečně odsouzeni. Co se týká dnešních dnů, pak není pravdou, že se nekrade. Jedná se ale o dotační podvody a opět je třeba připomenout i kauzu Čapí hnízdo pana premiéra a jeho rodiny nebo o daňové či celní podvody. Dnes je situace poněkud jiná, protože v devadesátých letech minulého století bylo daleko více nezávislých novinářů a komentátorů než dnes. A ti se nebáli zveřejňovat kriminální kauzy. Dnes je situace poněkud jiná, protože řada vrcholných politiků a zároveň podnikatelů vlastní média. Ty pak píší to, co chce vlastník. Ano, existují i nezávislá média na internetu či sociální sítě, ale tam se zveřejňují nejen informace, ale i dezinformace, takže neznalý člověk má z toho v hlavě guláš. Nehledě na množství informací, kterými jsme denně obklopeni. A druhým problémem je skutečnost, že dnes žijeme v právním státě, takže ty zlodějiny mají daleko sofistikovanější podobu než v letech uplynulých. Jinak přes hrozbou amnestii exprezidenta Klause máme opět přeplněné kriminály, stejně , jak tomu bylo v minulosti. Je také nutné říci, že se v minulosti zrušila finanční policie či SOG v rámci Vojenské policie. To byly orgány činné v trestním řízení,které měly jasné a hmatatelné výsledky. Takže se slovy pana hejtmana a senátora v jedné osobě nemohu souhlasit. Pouze se o kauzách daleko méně píše než v minulosti. Příkladem jsou dnešní kauzy na MMR, kauza Diamo, rozličná výběrová řízení apod. Tyto kauzy stíní střet zájmů předsedy vlády, nelegální migrace, Brexit, Krym a východní Ukrajina, kompakt o uprchlících či migraci apod. A je možné, že záměrně...