Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.12.2018 16:52:01 - Janáček P.

Huawei

Je nebo není nebezpečné používat zařízení této značky? A mohlo dosavadní používání třeba ministry apod. nějak ohrozit ČR? Společnost požaduje důkazy. Jsou takové? Pokud někoho nařknu z tak vážné věci, neměl bych proto předložit pádné důkazy? Nebo žijeme v době, kdy můžeme obviňovat kohokoliv z čehokoliv a na něm bude prokázat opak? Děkuji a přeji vám klidné svátky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.12.2018 0:11:36 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den. Je to stejně nebezpečné, jako používání kterýchkoliv jiných ICT technologií, pokud s nimi není na místech, která to vyžadují, zacházano potřebným (režimovým způsobem) a pokud se lidé, kteří je použivájí, nechovají jako malé, hrající si děti. Pokud mne pamět neklame, nabyly to technologie Huawei, ale konkrétní lidé, kterým unikla jejich e-mailová pošta na internet, ministerstvo které bylo po delší dobu doslova oposlouchávano hackery kdo ví odkud, byli to lidé, kteří se pokusili tyto technologie (nikoliv Huawei) zneužít i v bezpečnostních složkách (kauza "Meraki, telefony a SIM karty policejního prezidenta) a je to samotný stát a jeho prostředky, který není schopen své exponenty účinně chránit před odposlechy natož odstíhat a potrestat ty, kteří se roky proviňují právě těmito aktivitami a takzvaným "vynášením" (materiálně výnosným obchodováním s informacemi) informací z tajných, "živých" spisů, z vyšetřovacích spisů atd. Problém je zcela a úplně jinde než v technologii Huawei. Osobně pokládám celou kauzu za neprofesionální a zbytečný pokus se zviditelnit, eventuálně vyhovět jisté "poptávce" - ze strany NUKIB - ale mohu se samozřejmě mýlit.A jak jste si jistě za posledních několik let všiml - už vůbec nejde o důkazy, trestní zákonné prošetření, soud a právoplatný rozsudek - 90% všeho, čím žije veřejnost ve veřejném prostoru jsou skutečně "fake-news" - ale ty jsou vyráběny nikoliv Rusy, Číňany, Američany či kdovíkým ještě - jsou to produkty naší mediální sféry a svým způsobem politováníhodných, nešťastných politiků, kteří se nemohou smířit s razantní ztrátou vlivu, moci a příjmů ... což je bohužel průvodním jevem katastrofálního úpadku celé společnosti - nikoli materiální ale morální.