Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2019 19:28:25 - laco

Abychom tomu rozuměli

Český ministr zahraničí Tomáš Petříček má namířeno jít do čela ČSSD, tedy na místopředsednické křeslo, a to aby udělal stranu moderní a západně orientovanou, uvedl v rozhovoru ministr zahraničí pro MF Dnes. Můžete nám neznalým objasnit, co to pro lidi znamená moderní a západně orientovaná ČSSD?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.01.2019 6:20:33 - Ing. Antonín Seďa
 ČSSD je demokratická strana a každý sociální demokrat může kandidovat do vedení strany. Ten dotaz by měl směřovat na pana ministra, takže já mohu pouze říci svůj názor, jak si představuji budoucí politický program a činnost ČSSD. Moderní strana by neměla být zatížena byrokracií, jak je tomu dnes a neměla by být svázána zkostnatělými Stanovami ČSSD. Také vedení strany by mělo být užší a to na všech úrovních. Zároveň by mělo mít odpovědnost za své činy. Otázkou je i zavedení moderní komunikace prostřednictvím sociálních sítí a internetu.V oblasti programové je třeba se vrátit ke kořenům sociální demokracie. Je třeba podpořit, aby zaměstnanci se měli lépe než nezaměstnaní a ti zase lépe jako lidé, kteří se vyhýbají práci a žijí ze sociální podpory. Sociální politika musí být jednoduchá a transparentní, to znamená méně dávek a podpora aktivitě občanů. Je třeba podpořit rodiny s dětmi, a to zejména daňovými úlevami pro zaměstnané rodiče. Exekuce jako takové je třeba , aby převzal stát pod svoji kontrolu pomocí exekučních úředníků. Je třeba reformu vzdělávacího systému, zaměřené na kritické myšlení, inovace, vědu a spolupráci s praxí, to je s podniky, firmami, vědeckými institucemi. ČR má mnoho úředníků a proto je třeba méně byrokracie. Je třeba snížit administrativní zátěž podnikatelů - živnostníků a zavést jasná daňová pravidla. Potřeba je změnit daňový systém tak, že se daně budou odvádět tam, kde se tvoří přidaná hodnota a kde firma má provozovnu a nikoliv sídlo. Je třeba posílit zdanění firem, zejména bank a finančních institucí. ČSSD musí zavést progresivní zdanění fyzických osob zavedením několika pásem. Důležitá je stabilizace veřejných služeb, jako je zdravotní a sociální péče. A předně je třeba podpořit nájemní bydlení v obcích a ve městech, podpořit družstevní bydlení apod. Obecně je třeba, aby se zvýšila spravedlnost a solidarita ve společnosti z pohledu rozdělení národního důchodu. A také levice by měla reálně bojovat proti šedé ekonomice, daňovým rájům a korupci.