JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.01.2019 11:39:25 - tava

Dobrý den ,myslíte opravdu ty denní lži co servírujete občanům vážně?

Téměř den co den slýcháme od vás či Babiše jak se máme skvěle. Jak jste nenavýšily minimální mzdy jako nikdo předtím a podobné manipulace! Vážená paní jste si vědoma ,že po tom vašem razantním zvýšení minimální mzdy jsme nyní ve výši minimální mzdy dokonce za Slovenskem a Polskem? A co víc slyšela jste někdy o (PPS)?Minimální mzda podle standardu kupní síly! Tak tady jsme vážená dokonce za Maďarskem,Polskem,Slovenskem,RUMUNSKEM !!! To RUMUNSKO je dokonce o 6 příček výše než ČR!!!! Dále vaše nestoudná lež ,že se minimální mzda týká asi jen 100 000 občanu,vážená vy snad nevíte ,že od minimální mzdy se odvyjí zarušená mzda?! Nemocnice plné doktoru kdo ví kde vystudovaných v Nemocnicích už si připadá člověk jako na Ukrajině jelikož slyšet Češtinu je opravdu nadpřirozený ukaz. To jsou ty vaše úspěchy v reálu dámo ,co vy na to? Ještě vám vezmu vítr z plachet ,nejsem volič demo bloku a nikdy jsem je nevolil.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2019 16:27:11 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

Dobrý den,
 
přiznám se, že mi z Vašeho dotazu není vůbec jasné, jaké manipulace jsem se měla dopustit. To, že se v minulosti minimální mzda dlouho nezvyšovala, je přece pravda. V lednu 2007 se minimální mzda navýšila na 8 000 Kč a na této úrovni zůstala dlouhá léta. Až teprve v posledních letech se navyšuje pravidelně – od léta 2013 postupně vzrostla o 5 350 Kč až na současných 13 350 Kč.

Můžete se o tom přesvědčit tady: https://www.mpsv.cz/cs/871
 
A o tom, že minimální mzda ovlivňuje i tzv. zaručenou mzdu, samozřejmě vím a sama na tuto skutečnost opakovaně upozorňuji při vyjednáváních o zvýšení minimální mzdy. Věc se má totiž tak, že nikdo vlastně neví, kolik lidí zaručenou mzdu pobírá. Proto jsem vyzvala, aby Český statistický úřad zjistil, kolika lidí se zaručená mzda týká. Pouze poté můžeme odpovědně diskutovat o pravidlech předvídatelného růstu minimálních výdělků.
 
S úctou
Alena Schillerová