ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2019 18:28:57 - Karel Hrabe

Nový bodový systém

Pane Tok to je likvidace slušných řidičů a vyřešení toho že se na dálnici nestaví třetí pruh ?????PO NOVÉM BODOVÉM SYSTÉMU NÁS BUDE JEZDIT TŘETINA !!§§ NAŠI POLITICI A MINISTERSTVO DOPRAVY PŘIŠLO NA GENIÁLNÍ NÁPAD JAK VYŘEŠIT UCPANÉ A SPACKANÉ DÁLNICE ZAVEDE NOVÝ BODOVÝ SYSTÉM KDE SE BUDOU BRÁT MINIMÁLNĚ 4 BODY A TÍM PÁDEM VYŘEŠÍ I TO ŽE NEUDĚLALI NA DÁLNICI TŘI PRUHY ALE ROZŠIŘILI JI O JEDEN METR !!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2019 15:32:38 - Dan Ťok

Dobrý den, rozhodně nechceme předělat bodový systém tak, aby byl likvidační pro slušné řidiče. Minimem za přestupek nebudou čtyři body, ale žádný bod. Za bagatelní přestupky Vám žádný bod nestrhnou. Více chceme trestat přestupky závažné a takové, kvůli kterým nejčastěji dochází k nehodám.

Co se týče důvodů, proč nestavíme na dálnici D1 třetí pruh, je to jednoduché. Museli bychom totiž dělat nový posudek vlivu na životní prostředí, pak územní řízení a výkup pozemků. Celkově by tento proces zabral pět i více let. Při stavu, v jakém se dálnice D1 nalézá, na to už není čas. Musíme ji modernizovat co nejrychleji, protože se rozpadá. Zdraví DŤ