JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2019 7:56:26 - Damph

Proč rekordně zvyšujete odvody?

Pan Babiš říká že musí zajistit aby živnostníci neměli málo peněz. Tak proč tedy děláte toto: https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Tomas-Razdik-124585/clanek/Andrej-Babis-rekordne-zvysuje-odvody-zivnostnikum-ekonomika-neroste-91979 Proč děláte úplný opak? Děláte si z lidí srandu?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2019 16:52:31 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,

mohu Vás ujistit, že naše vláda odvody rozhodně nezvyšuje. Ani to nevyplývá z článku, který se odkazujete. Stejně tak není pravda, že nemáme ekonomický růst. Ekonomika naopak stále roste a ještě donedávna rostla dokonce velmi výrazně.
 
Jde o to, že minimální odvody živnostníků rostou podle toho, jak roste úroveň cen a mezd v ekonomice. Průměrná mzda se zvyšuje a díky tomu rostou i minimální základy pojistných, které jsou na ní navázané. Není naopak dobře, že rostou mzdy rychleji než inflace? To přece znamená, že si lidé mohou reálně koupit více zboží či služeb.
 
A naše vláda nejenže odvody živnostníkům nezvyšuje, ale naopak snižuje. Od roku 2014 jsme lidem a firmám ulevili na daních přes 100 miliard korun. A před několika týdny prošel schvalovacím procesem daňový balíček, který snižuje DPH na dodávky tepla a živnostníkům výrazně snižuje daně tím, že zdvojnásobuje strop pro uplatňování výdajových paušálů na 2 miliony korun.
 
Přeji hezký den.
Alena Schillerová