PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.01.2019 14:59:47 - ZdenaHolubová

Volby do EP

Dobrý den, pane doktore, co se to v KSČM děje? Viděla jsem kandidátku do EP a nestačím se divit. Vepředu většinou mladí neznámí a třeba Jaromír Kohlíček až na 17. místě. Hlavní problém KSČM není, že ji nevolí prvovoliči a mladí, ale to, že statisíce hlasů střední a starší generace ji vyluxovali Okamura a Babiš a dále to, že není schopna převzít levicové voliče rozpadající se ČSSD. Myslíte, že to Konečná s dalšími mladými dokážou? Já se obávám, že ne. Možná získají pár hlasů lidí, kteří by jinak volili Piráty či Zelené, ale nebude to nic velkého. A navíc to, že jsou mladí kandidáti automaticky neznamená, že je budou mladí volit. Například na Západě jsou v získávání hlasů lidí 18-33 úspěšní Bernie Sanders, Jeremy Corbyn, Jean-Luc Melenchon a těm všem je přes 60. Já nadále budu KSČM volit jako alternativu k současnému stavu, ale mám pocit, že vedení dělá chyby po, kterých každé další volby dopadají hůř.
PS:Škoda že do EP nekandiduje Dolejš, alespon by v PS uvolnil místo vhodnějším lidem

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2019 12:43:55 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Mládí není zásluha, máte pravdu. Západně od nás skórují mezi mládeží zralí levicoví politici, i to je nesporný fakt. Já jsem pro volby do EP navrhoval jiné pojetí. Vaše obavy, že to, které bylo schváleno, může voličům připadnout málo radikální, plně sdílím. Kolegům přeji samozřejmě co nejlepší výsledek, dojde-li ovšem na Vaše i moje obavy, pramálo nám to pomůže i ve volbách ještě mnohem důležitějších, tzn. do krajských zastupitelstev a Poslanecké sněmovny. Politika strany potřebuje zásadní změnu. Čím déle se bude odkládat, tím vážnějšími to hrozí následky. Cesta, kterou razí Jiří Dolejš, nás nespasí garantovaně.