Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.02.2019 9:52:21 - laco

Demokratické volby na Ukrajině

Cca dva až tři miliony Ukrajinců (voličů) pracuje v současné době na území Ruské federace. Ukrajinská vláda přijala opatření, kterým znemožnila účastnit se na prezidentských volbách výše uvedeným občanům Ukrajiny tím, že jim neumožňuje volit na zastupitelských úřadech Ukrajiny v Ruské federaci. Zároveň je však umožněno Ukrajincům pobývajících v jiných státech účastnit se prezidentských voleb hlasováním na zastupiteských úřadech Ukrajiny v těchto státech. Jak Vy, coby demokrat, hodnotíte tento postup ukrajinské vlády? Lze očekávat, že ruská vláda, po vzoru USA ve Venezuele, označí tyto volby za nedemokratické a v Ukrajině (svém zadním dvorku) si dosadí demokraticky "svého prezidenta"?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.02.2019 6:33:44 - Ing. Antonín Seďa
 nemohu předjímat rozhodnutí ruské vlády, ale obecně by měly platit pravidla pro všechny občany Ukrajiny. To znamená, že by mělo být umožněno hlasovat všem Ukrajincům v zahraničí, bez ohledu na zemi, kde pracují. Ovšem je otázkou, jak proběhnout volby na východě Ukrajiny, kterou ovládají separatisté a zda problém dvou milionu Ukrajinců, pracujících v Rusku, nesouvisí s bezpečnostní situací v těchto oblastech či na Krymu. Tohle ale já s ohledem na nedostatek informací těžko posoudím. Proto trvám na tom, že by pro zachování svobodných a demokratických voleb měli mít účast zajištěnu všichni Ukrajinci.