Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2019 20:08:07 - FRONTMAN

Vážený pane,

děkuji za odpověď.
Položím Vám otázku...proč ČSSD nepředložila změnu zákonů...cituji Vás..... "A tak jako v řadě případů amorální exekuční výměry jsou i penály ve smlouvě s panem Altnerem amorální. A je otázkou, kdo a za jakým účelem takovou špatnou smlouvu za ČSSD podepsal."
Penále korespondují s neochotou či arogancí ČSSD neplatit dohodnutou smlouvu na samém počátku vzniku této kauzy s panem Altnerem. A co se týče exekučních výměrů? Odpovězte si sám jako zákonodárce!
Připouštíte kolik lidí a rodin jste svou neochotou změnit zákony... "poslali pod most"?
Podepsání smlouvy přece nebylo jen na jednom člověku. V tom vašem nekonečném personálním obsazení různých poradců, tajemníků toho či onoho, předsedů výborů a různých ekonomických expertů jste si jistě mohli dovolit také kvalifikovanou právní kancelář, ale Vy jste uzavřeli smluvní vztah s panem Altnerem.

J.Kudela

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2019 6:48:54 - Ing. Antonín Seďa
 Předně, je třeba se bavit v čase a není pravdou, že bychom nic nedělali. Ale nelze paušálně říkat, že exekuce jsou špatné a že za vše mohou politici a nikoliv dlužníci. Znám mnoho případů, kdy se naopak dlužníci vyhýbají platit své dluhy, například tím, že jsou registrování na Městských úřadech apod. Takže nikdy nelze paušalizovat, ale jde o případ k případu. Obchod s exekučním byznysem nastal v době, kdy se vyřešila za pomocí soukromých exekutorů druhotná platební neschopnost firem a exekutoři začali lovit mezi občany. Podle mne největší chybou bylo právě to, že exekuční procesy nebyly pod dohledem státu, to jest, že exekuce neřešili státní úředníci. za vlády pravice, kdy se tyto exekuční excesy rozmohly nejvíce, vláda se zastávala nikoliv dlužníků, ale věřitelů. Proto také nic nepodnikla. Až za vlády B.Sobotky se upravila řada zákonů, které nastavily pravidla tak, aby u nových exekucí tyto excesy již nevznikaly. To se povedlo a byla otázka, co s těmi starými exekucemi. Byl přijat zákon o osobním bankrotu, což pomohlo, ale pouze omezenému množství lidí. Proto Ministerstvo spravedlnosti tehdy připravilo novelu zákona na pomoc lidem v exekuci (staré případy). Ale ten se nestihl v minulém funkčním období přijmout. Takže odmítám vaše vyjádření, že ČSSD nic nedělala. Ano, souhlasím, že pro dohodu či smlouvu musejí být dvě strany. takže hlavní míru odpovědnosti nenesou politici, ale ti, kteří nevýhodné úvěrové smlouvy podepisovali. Ale souhlasím s tím, že pak bylo na státu, aby upravil podmínky pro dané smlouvy tak, aby k excesům nedocházelo. A co se týče případu Altner, já jsem nikdy ve vedení ČSSD nebyl a neměl jsem přímou odpovědnost za tuto smlouvu, která dle mého názoru byla a stále je amorální. tak jak tomu bylo v případě chování a jednání soukromých exekučních úřadů. Závěrem chci přiznat, že má snaha o převod exekucí pod stát neměla politickou podporu ani v sociální demokracii, nehledě na ostatní politické strany zastoupené tehdy v poslanecké sněmovně.