PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2019 11:49:00 - Kozmo

Můžete vysvětlit proč dělá ČR nesvéprávnou zahraniční politiku?

Události z posledních let ukazují, že ČR má nesvéprávnou zahraniční politiku, stejně jak dříve pod vlivem SSSR. Typický příklad je kauza Skripal, kdy bez jakéhokoliv důkazu vláda papouškovala co se žádalo! Dalším výstižným příkladem je jmenování do funkce nekompetentního ministra Petříčka, který se ve funkci chová jako neřízená střela a posledním je uznání samozvaného prezidenta ve Venezuele. Je vidět že někdy se volby hodí a naopak ne, zejména když byl zvolen Maduro, který nevyhovuje tzv. "demokratickému západnímu společenství ". Že, má společenství také vinu na špatném stavu ekonomiky této země, to nám zapomínají sdělit. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.02.2019 12:50:01 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Česká republika dnes žádnou vlastní zahraniční politiku nemá. Tristní postavy typu ministra Petříčka soutěží jen v četbě z cizích očí. Pár nicotných kariér to sice vynese, naší zemi to však škodí stále víc. Mým cílem je pravý opak. Vrátit do role síly, rozhodně bránící skutečné národní zájmy a mezinárodní právo, nepančovanou levici. A změnit ji ve svorník co možná širokého bloku, který kolaborantům sváže ruce. Tím, že bude stát jasně a viditelně na straně každé země a politické síly, která se diktátu "ředitele zeměkoule" odmítá podvolit. Oč víc pomůžeme obraně jejich suverenity, tím víc jí získáme i my sami. Tím příznivější bude i domácí poměr sil.