ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2019 9:51:35 - mzxy

ELEKTRONIZACE V PODÁNÍ RESORTU DOPRAVY

Dobrý den, pane ministře, podle informací z webu MDCR byly k dnešnímu dni utraceny stamiliony za centrální registr vozidel a další miliony za informační systém STK ( CIS STK) které jsou vzájemně propojeny.
Rád bych se zeptal, proč se na dopravních úřadech scanují předkládané protokoly z STK, proč se tyto scany vkládají do systému, který tyto protokoly generuje, který je obsahuje a ze kterého se tisknou? Scanování je nařízeno vyhláškou, kterou jste schválil, jde o vyhlášku o registraci vozidel.
Chápete to? Zpět do systému, ze kterého se protokoly STK tisknou se tyto protokoly po tisku a orazítkování vrací ve formátu PDF. Takže se tram ukládají podruhé.
Kdy konečně zrušíte tento nesmyslný postup a začnete ty elektronické systémy řádně využívat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2019 16:09:13 - Dan Ťok

Dobrý den, uvedené systémy byly dlouhodobě vyvíjeny jako samostatné, což platí i v současné době (např. každý má jinou osobu, která ho pro MD spravuje), tedy není pravdou, že protokol o STK generujeme ve stejném systému, do kterého ukládáme scan. Samozřejmě jsou tyto systémy propojeny, avšak v současné době pouze jednosměrně. Hlavním problémem komunikace je především to, že musíme vyřešit odlišné principy, struktury atd., které jsou dány samostatným vývojem obou systémů.  Pochopitelně platí, že další integrace resp. rozsah komunikace mezi oběma systémy je předmětem dalšího vývoje, který má mimo jiné za cíl odstranit níže uvedené scanování protokolů. Zdraví DŤ