PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2019 13:35:01 - Kozmo

Jak hodnotíte uznání samozvaného prezidenta Venezuely naší vládou a prezidentem Zemanem?

Vážený pane doktore, velice mne překvapilo uznání samozvaného prezidenta Venezuely naší vládou a prezidentem Zemanem. Že naše vláda v podstatě je v zahraniční politice nesvéprávná je dostatečně známé a bylo by to možně doložit množstvím příkladů (což ale není smyslem mé otázky). O to více jsem překvapen postojem prezidenta Zemana, který se více či méně snažil po dobu výkonu své funkce o celkem realistickou politiku. To už by se na stejném základě mohl prohlásit naším prezidentem třeba Drahoš, Halík, Fiala atd. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2019 21:06:44 - PhDr. Josef Skála, CSc.

To bych podepsal i já. Hezky to glosoval Ivan David. Když po neomluvitelném kroku Hradu napsal humoresku právě o tom, jak se z vůle cizích mocností stává prezidentem Drahoš. My proti aroganci cizí moci Miloše Zemana bráníme - nehledě na nejeden názorový rozdíl. Tím víc se všichni, kdo jej volili a čelí sprosťárnám "kavárny", teď cítí podvedeni.