PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2019 12:24:39 - Kozmo

Jaké je podle Vás pozadí pozvání předsedy vlády Babiše na setkání s prezidentem USA?

Vážený pane doktore, v současné době se setkáváme v mediálním prostoru s různými názory na očekávané setkání předsedy vlády Babiše s prezidentem USA. Není to odměna za nesvéprávné postoje ČR v případech např. Skripal, podpora agrese ve světě (Sýrie, Irák atd.), nebo Rusko (generál Pavel), mohl bych najít další množství příkladů. Teď je to Venezuela a tzv. "humanitární " pomoc ( v hodnotě asi 10 milionů), kdy nikdo neuvede, že USA a spříznění zablokovaly 350 miliard dolarů této země, aby ekonomické problémy si Venezuela vyřešila sama. Není také v pozadí zajistit stavbu jaderného bloku v Dukovanech s možnou účastí Westinghouse nebo neodůvodněný bojkot Huawei? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.02.2019 23:01:21 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Obávám se, že míříte do černého. Snad jen s malým dodatkem. Prezident Zeman se o summit v Bílém domě pokouší už roky. Bude-li přijat premiér, který - na rozdíl od hlavy státu - podobný záměr neavizoval, budí to i dojem nadmíru osobního vzkazu. "Umravňujícího" pohlavku za řadu Zemanových stanovisek a postojů, vybočujících ze šiků poslušných čtenářů z pysku Velkého bratra. Ten dojem umocňuje i pokus o mediální švindl v otázce, kdo Babišovo setkání s Trumpem zařídil. Vylíčit to jako zásluhu novopečeného ministra zahraničí - a dát na vědomí i touto cestou, že "sladká odměna" čeká ty, kdo onomu pysku vysekává ponížená pukrlata. Téhle habaďůře naštěstí srazil obratem hřeben sám premiér. Vkrádá se ovšem i jiná otázka. Je střípkem do téže mozaiky i Zemanovo bizarní stanovisko k venezuelské krizi, vnímané širokou veřejností jako úlitba všem, komu nevoní jeho suverénnější postoje? "Zvonku to tak vyzerá."