ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.03.2019 18:03:39 - mzxy

zmatené odpovědi - nepřepsaná vozidla

Dobrý den, další otázku na kterou jste mi neodpověděl se týkala NEPŘEPSANÝCH VOZIDEL. Dal jsem Vám odkaz na reportáž v TV Prima o zoufalé majitelce prodaného auta za které jí chodí pokuty, nový majitel nekomunikuje a odkaz na tiskovou zprávu ombudsmanky z podzimu 2017, podle které vyzvala v roce 2017 Ministerstvo dopravy ke změně legislativy.Dokud se nezmění legislativa, je situace řešitelná pouze soudní cestou,problematické ustanovení zákona které způsobuje majitelům ( nepřepsaných aut) problémy pochází z dílny pana Stanjury a když na celou věc upozorňuje ombudsmanka nejde o zanedbatelný problém. Navíc uznejte že zatěžovat soudy spory o tom kdo má/nemá být zapsán v evidenci vozidel je k zamyšlení. Občané očekávají že jim ANO pomůže. V jiných zemích EU to mají vyřešeno, proč ne u nás? Bohužel odpověděl jste na něco jiného, na v minulosti tzv. ZANIKLÁ vozidla ( v polopřevodu a dlouho depozitu) s tím, že se celu věcí bude zabývat ÚS. Na to jsem se neptal. Děkuji za doplnění.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.03.2019 10:12:55 - Dan Ťok

Dobrý den, v současné době již zákon obsahuje institut, který přímo směřuje k variantě, kdy jedna ze stran při přepsání vozidla nespolupracuje. Jedná se o postup, kdy na návrh jedné ze stran je možno za zákonem stanovených podmínek tento stav řešit. Zdraví DŤ