ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2019 12:02:32 - Kamil z Prahy 5

0,5 promile alkoholu

Předpokládám, že budete hlasovat pro povelní 0,5 promile alkoholu pro vodáky. Co ale cyklisté nebo řidičí? Mě to teda přijde nefér. Budete iniciovat, aby bylo všem měřeno stejně? Nemůžete to třeba přidat jako podmínku k tomuto návrhu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.03.2019 13:56:13 - Ivo Valenta
 Dobrý den,
tomuto tématu jsem se shodou okolností věmoval ve svém facebookovém příspěvku, který zde s dovolením ocituji: Sláva, poslanci dali zelenou jednomu pivu pro vodáky. Že by s jarem přišel do Poslanecké sněmovny i závan zdravého selského rozumu? Teď jsou na řadě ještě tolikrát vzpomínaní cyklisti, u nichž Senát již podruhé schválil zavedení stejné tolerance u alkoholu, tedy maximálně do 0,5 promile. Je škoda, že poslanci při finálním schvalování vodáckého zákona nepřidali do zákona rovnou výjimku také pro cyklisty. Ta tam leží v podobě samostatné novely zákona schválené Senátem již několik dlouhých měsíců. No nevadí, jsem totiž přesvědčen, že vše napravíme v Senátu, který se opět zastane cyklistů i například moravských vinařských cyklostezek. Věřím totiž, že kolegové senátoři opět v drtivé většině podpoří můj pozměňovací návrh, kterým rozšířím toleranci alkoholu u vodáků opět také pro cyklisty. Vše by mělo být jasné již na začátku května. Tak mi držte palce. Svůj boj za cyklisty a třeba vinaře u nás na Slovácku  nevzdám i když to někdy připomíná nekonečný příběh, či spíše boj s větrnými mlýny
IV