PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2019 20:34:51 - Ondřej Přibyl

Pravda o SSSR

Dobrý den, v pondělním pořadu Svobodného rádia jste mluvil o tom, že čtete knihy o historii SSSR. Uváděl jste také, že ukazují (mimo jiné) pravdu o 30. letech minulého století v SSSR. Mohl byste, prosím, prozradit, o jaké knihy se jedná, popřípadě kde by se daly sehnat? Moc mě toto téma zajímá. Předem děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2019 22:28:21 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Jsou jich stovky. Namátkou třeba A. B. Martirosjan: Stalin i razvedka nakanune vojny, N. V. Starikov: Kdo přinutil HITLERA přepadnout STALINA (český překlad vydaný loni v Našem vojsku), J. A. Prudnikova: Stalin. Bitva za chleb, resp. Technologija nevozmožnogo, ještě víc však možná tituly jednoho z vedoucích vědeckých pracovníků AV J. N. Žukova Inoj Stalin. Političeskije reformy SSSR v 1933-137 gg., resp. Sekrety Kremlja: Stalin, Molotov, Berija, Malenkov, resp. Zagadka 37 gora, resp. Gorditsja, ne kajatsja. Pravda o stalinskoj epoche, nebo S. G. Kara-Murza: Pravilnaja revoljucija, resp. Russkij kommunizm a mnohé další tituly, nebo ředitel jednoho z klíčových historických pracovišť A. N. Fursov: De conspiratione/O zagovore (a několik jeho dalších titulů) a spousta dalších.