PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.03.2019 12:05:50 - Kozmo

Jak lze hodnotit s krátkým odstupem pracovní návštěvu předsedy vlády v USA?

Vážený pane doktore, jak lze s krátkým odstupem hodnotit pracovní návštěvu předsedy vlády v USA, včetně setkání s prezidentem USA a pracovníky CIA? Domnívám se také, že nebylo dostatečně zdůrazněno, že se nejednalo o státní návštěvu, což je významově výše než návštěva pracovní. Zarážející je, že mimo původní plán se setkal s pracovníky CIA, což vzbuzuje množství otázek! Stejně tak je souběžně uváděn jako hlavní cíl - nákup zbraní. A souběžně tzv. "demokratická politická část" - ODS, Piráti, ...atd. požaduje další peníze na armádu. Ve středeční besedě večer v televizi její představitelé požadovali další navýšení, tj. nestačí jim současné peníze ve výši asi 60 miliard! Pak zákonitě nebudou peníze na školství, zdravotnictví atd.......! Přitom všichni mluví o přicházející ekonomické krizi!?! Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2019 8:51:22 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Zaznamenal jste jediný konkrétní výsledek návštěvy, které by naší zemi přinesl skutečný užitek? Televize nás bombardovala i sděleními o tom, jaké že pukrle bylo vyseknuto premiérově obuvi. Na řadu přišly i mraky jiných banalit. Závěr, natož závazek, který by Českou republiku čímkoli reálně obohatil, jsem však nezaznamenal.  Pramalý optimismus budila i odezva na vlastně jedinou Babišovu žádost - aby Trump zvážil uvalení vyšších dovozních cel na evropské automobily. Jakýsi americký potentát středního ranku ji obratem shodil i přímo na kamery ČR. S blazeovaným výrazem učitele, hodnotícího jinak pilného žáka, ráčil poznamenat, že jeho žádost má mizivou naději - a to prý kvůli Číně, již třeba donutit k "plnění pravidel mezinárodního obchodu" (?!?).