Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2019 8:02:15 - Milan L.

"NEMRAVNÉ" VÝSLUHY u BS a OS

Paní předsedkyně Výboru pro obranu, nebylo by více než nutné konečně narovnat "institut" výsluhových příspěvků u OS a BS?! /a to se nechci zmiňovat o jejich nemravnosti vůči např. dalším povolání jako jsou MP, lidé z IZS, zdravotní sestry a lékaři.../. Myslím, že není důvodem, aby OS a BS pro získání a výpočet pro VP mají nastaveny jiná pravidla. Proč? Je problém si sednout VO s VB? Nemyslíte, že výsluhy 50, 60, 70, 80 tisíc čistého jsou nemravné? Nemyslíte si, že nejférovější a to i ke státní kase mají OS na Slovensku? Kde mají výsluhový důchod?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2019 15:53:10 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,

je zapotřebí si uvědomit, že výsluhové nároky jsou i jistou náhradou za to, že v rámci výkonu své služby jsou příslušníci bezpečnostních sborů kráceni na některých svých právech (viz nemožnost podnikat, být členem politické strany atd.) oproti ostatním občanům. Jsem zastánkyní přibližovat určité oblasti podmínek pro příslušníky ozbrojených sil a bezpečnostních sborů, ale je zapotřebí vnímat i jejich odlišnou náplň činnosti a celkově filozofii služby. Jednoduše nejde jejich službu přibližovat ve všem a některá srovnání budou vždy tak trochu pokulhávat. Nejsem zastánkyní modelu, který byl nastaven ve Slovensku.

S pozdravem

Jana Černochová