PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.03.2019 7:40:29 - Kozmo

Lze se setkat v našem tisku s objektivním hodnocením úlohy Madeleine Albrightové na události na území bývalé Jugoslávie a v Kosovu?

V současné době je v našem mediálním prostoru vychvalovaná Madeleine Albrightová (Korbelová). Lze se setkat v našem tisku s s objektivní hodnocením její úlohy na události na území bývalé Jugoslávie a Kosova? Jaký byl její vliv na "humanitární bombardování" civilistů, žen a dětí, nemocnic atd.......? Kdy například o Kosovu, je vhodné dodat, že Madeleine Albrightová zde následně byla zainteresována i osobně. Za výhodných podmínek privatizovala kosovskou telefonickou společnost Ipko, kterou následně její společnost prodala slovinskému Telekomu. Výběrové řízení bylo tehdy na míru ušité právě firmě Albright Capital Management. Na prodeji Madeleine Albrightová,(nositelka americké „prezidentské medaile svobod, ale i různých našich medailí"), vydělala odhadem půl miliardy korun. Z uvedeného vyplývá všechno možné, jen ne snaha pomoci národům zde žijícím. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.03.2019 11:20:19 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Ten úděsný pitaval má i další, neméně nearomatické kapitoly. Slušný člověk - mám-li použít slovník sil nastupujících na prahu 90. let - má o postavách tohoto ražení jasno na tisíc procent. Je-li maskotem probíhajících trachtací právě paní, zhusta titulovaná i slovy odvozenými od lidské krve, vrhá to příznačné světlo (či přesněji stín) i na to, co se tak bujaře slaví. Kouzlo nechtěného si dopřává impozantní hodokvas.